5 Φεβρουαρίου, 2018 admin

Συμβουλές για να βγάζετε σωστές φωτογραφίες από το κινητό !

Πόσες φορές έχεις τραβήξει μια φωτογραφία από το κινητό σου, και την έχεις σβήσει γιατί δεν ήταν καλή; Παρακάτω θα δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τις φωτογραφικές μας δεξιότητες.

1.Όταν κάτι σας τραβήξει την προσοχή και αποφασίσετε να το φωτογραφήσετε, κάντε το περισσότερο από μία φορά. Φροντίστε να το τραβήξετε το αντικείμενο του θέματός σας πολλές φορές και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Καλό θα ήταν οι αποστάσεις να αλλάζουν .Κοιτάζοντας μετά ποια σας αρέσει θα δείτε ότι κάποιες γωνίες θέασης θα υποβαθμίζουν ή θα ενισχύουν το αντικείμενο που τραβήξατε. Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή!

2.Ποτέ μα ποτέ μην τραβάτε φωτογραφία με ζουμ. Παρόλο που η τεχνολογία στις κάμερες των κινητών είναι εξελιγμένη ακόμα δεν μπορεί να φτάσει τις DSLR φωτογραφικές μηχανές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αν αποφασίσετε να τραβήξετε με ζουμ μια φωτογραφία από το κινητό σας, η ποιότητα της εικόνας να μειωθεί αισθητά όπως και να παρατηρήσετε μια ελαφρά παραμόρφωση στο αντικείμενο του θεματός σας. Είναι προτιμότερο σε περίπτωση που θέλετε να φωτογραφίσετε μακρινά αντικείμενα, να πλησιάσετε εσείς κοντά τους ή διαφορετικά να τα φωτογραφίσετε χωρίς ζουμ και μετά να τα κόψετε στην επεξεργασία τους. (crop)

3. Να εστιάζετε σωστά στο αντικείμενο σας. Σιγουρευτείτε ότι πριν πιέσετε το κουμπί για να βγάλετε την φωτογραφία, το αντικείμενο σας είναι σωστά κεντραρισμένο και να φαίνεται καθαρά στην οθόνη! Στις περισσότερες συσκευές πια το focus αυτό γίνεται αυτόματα, αλλά σε περίπτωση που δεν γίνει το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε στην οθόνη σας το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε.

4.Σταθερή κάμερα. Ένα από τα βασικά στοιχεία της φωτογραφίας γενικώς, είναι ότι η κάμερα πρέπει να παραμένει σταθερή όταν φωτογραφίζει το αντικείμενο καθώς μόνο έτσι μπορεί να το αποδώσει πιο καθαρά ειδικότερα σε χαμηλό φωτισμό. Φροντίστε λοιπόν να ακουμπήσετε την συσκευή σας σε μία σταθερή επιφάνεια. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, κρατήστε το κινητό σας και με τα δύο χέρια, ανοίξτε ελαφρά τα πόδια σας για να έχετε σωστή ισορροπία, και πιέστε τα μπράτσα στο σώμα σας για να είναι πιο σταθερά όταν θα φωτογραφίζετε.

5.Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα σας βοηθήσει στο να βγάζετε πολύ καλές φωτογραφίες είναι ο κανόνας των τρίτων. Τι εννοούμε με αυτό; Ο κανόνας των τρίτων διαιρεί νοητά την φωτογραφία σας χρησιμοποιώντας δύο οριζόντιες και δύο κάθετες γραμμές. Η τοποθέτηση των στοιχείων της φωτογραφίας που θέλετε να αναδείξετε, επάνω στα σημεία που τέμνονται οι γραμμές ή και κατά μήκος τους, δημιουργεί ένα πιο καλαίσθητο και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Εννοείται ότι και η τοποθέτηση του αντικειμένου στο κέντρο της εικόνας μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη συμμετρία, απλά ο κανόνας των τρίτων είναι ένας πολύ πιο ασφαλής δρόμος.

6.Εκμεταλλευτείτε τον φυσικό χώρο. Οι φυσικές γραμμές που υπάρχουν σε έναν εξωτερικό χώρο, όπως μπορεί να είναι κάποια κάγκελα ή δρόμοι ή ακόμα και ο ορίζοντας, μπορούν να σας βοηθήσουν στο να φωτογραφίσετε σωστότερα το αντικείμενο. Γενικώς, οι φυσικές γραμμές βοηθούν τον θεατή της φωτογραφίας να καταλήγει πιο εύκολα στο κυρίως θέμα της. Οι κάθετες γραμμές δημιουργούν δύναμη και αυστηρότητα, οι οριζόντιες διέπονται από μία αίσθηση ηρεμίας ενώ οι διαγώνιες δημιουργούν ένταση και κίνηση. Αν χρειαστεί αλλάξτε την θέση σας στο χώρο προκειμένου να συμβαδίζετε με τις φυσικές γραμμές.

7.Προσοχή πως τοποθετείτε το κυρίως θέμα. Αν το βασικό σας θέμα έχει πολλά αντικείμενα και χρώματα, τότε δημιουργείται μία φασαρία στην εικόνα που μπερδεύει τον θεατή. Φροντίστε λοιπόν να μετακινήσετε το θέμα σας, είτε να κάνετε την φωτογραφία σας ασπρόμαυρη. Γενικώς οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες τονίζουν τη σχέση φωτός-σκιάς χωρίς να τραβάει την προσοχή το χρώμα. Μια άλλη λύση θα ήταν να πραγματοποιήσετε μια λήψη χαμηλής γωνίας προκειμένου την θέση του φόντου να πάρει ο ουρανός.

8.Μάθετε τις λειτουργίες της κάμερας σας. Αν θέλετε να τραβήξετε ένα γενικό και αχανές τοπίο θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία του πανοράματος προκειμένου να χωρέσει ολόκληρο το θέμα σας στην φωτογραφία.

9.Μην φορτώνετε την φωτογραφία σας με υπερβολικά φίλτρα. Μια φωτογραφία είναι όμορφη από μόνη της επομένως αντισταθείτε στον πειρασμό των έντονων φίλτρων. Φροντίστε η εικόνα σας να είναι καθαρή και να έχει μια ωραία σύνθεση και αν επιθυμείτε να τονίσετε την φυσική της ομορφιά, τότε χρησιμοποιείστε ένα πολύ απαλό φίλτρο.

10.Αποφύγετε το άμεσο φώς. Αν επιθυμείτε να φωτογραφίσετε ένα πορτραίτο τότε ο κατάλληλος φωτισμός είναι η συννεφιά. Ο έντονος ήλιος δημιουργεί σκιές και αλλοιώνει το πρόσωπο, επομένως δοκιμάστε διαφορετικές γωνίες λήψης, έτσι ώστε να βγάλετε από το κάδρο σας τον ήλιο ή μετακινηθείτε σε ένα μέρος με σκιά. Τέλος αν σας αρέσουν οι όμορφες συνθέσεις με έντονα χρώματα, τότε η ανατολή και η δύση του ηλίου είναι η κατάλληλη ώρα καθώς το φυσικό φώς είναι πολύ απαλό και βοηθάει στην ανάδειξη των χρωμάτων.

, , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.