29 Ιανουαρίου, 2020 George

Mobile εφαρμογές: οι top 10 τάσεις για το 2020

Εν έτει 2020, τα smartphones μετατρέπουν θεμελιωδώς τα επιχειρηματικά μοντέλα, τα μοντέλα λειτουργίας και τις αγορές, με εκπληκτικό ρυθμό. Μέχρι το έτος 2021, τα έσοδα της αγοράς των εφαρμογών για κινητά αναμένεται να φτάσουν τα 693 δις..

Στη σημερινή, συνεχώς εξελισσόμενη και δυναμική εποχή, δεν αρκεί απλώς να έχετε μια παρουσία στον κόσμο των κινητών. Οι δημοφιλείς εφαρμογές, που έλαμψαν το 2019, ενδέχεται να μην έχουν την ίδια απήχηση και το 2020. Η απλή εφαρμογή της σωστής στρατηγικής ανάπτυξης εφαρμογών δεν θα εξασφαλίσει την επιτυχία. Θα πρέπει να ενσωματώσετε τις τελευταίες τάσεις στη στρατηγική σας.

Πώς θα το κάνετε αυτό; Ας ρωτήσουμε τη Siri, την Alexa, το Google ή οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο εικονικό βοηθό:

 

“Hey Siri! Ποιές θα είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών το 2020;”

 

1. Δημιουργία εφαρμογών για αναδιπλούμενες συσκευές

Με την Samsung να έρχεται με την αναδιπλώμενη οθόνη OLED, τα λειτουργικά συστήματα ετοιμάζονται να κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας για να βελτιώσουν τις εμπειρίες των smartphone. Η Google, το 2018, ανακοίνωσε επίσημα την υποστήριξη σε αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα Android χρησιμοποιώντας το “screen continuity” API.

Δεδομένου ότι το “αναδιπλούμενο smartphone” θα αποτελέσει την επόμενη buzzword το 2020, θα πρέπει να σχεδιάσετε τη στρατηγική ανάπτυξης mobile εφαρμογών με τρόπο που να τρέχει χωρίς προβλήματα και σε αναδιπλούμενες συσκευές.

2. Μηχανική Μάθηση (ML) και Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

Όλοι γνωρίζουν τη διάσημη εφαρμογή “FaceApp”, η οποία απέκτησε φήμη μέσα σε μια νύχτα λόγω της εξαιρετικής χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εφαρμογή προσθέτει φίλτρα στη φωτογραφία ενός χρήστη για να δείξει πως θα μοιάζει όταν μεγαλώσει ή πως έμοιαζε όταν ήταν νεώτερος κλπ. Από τον Οκτώβριο του 2019, τα συνολικά έσοδα της εφαρμογής ανέρχονται στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Στην πραγματικότητα, όταν το Deep Learning ενώνει τα χέρια με το Μηχανική Μάθηση, μπορεί να κάνει θαύματα σε έργα ανάπτυξης mobile εφαρμογών, παρέχοντας πολύτιμα δεδομένα και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο.

 

«Η παγκόσμια βιομηχανία ML, αυξανόμενη σε CAGR 42%, θα αξίζει περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια στο τελευταίο μέρος του 2022»

 

Στην πραγματικότητα, η Apple, στο WWDC 2019, λάνσαρε το Core ML 3, την τελευταία έκδοση του πλαισίου μηχανικής εκμάθησης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους προγραμματιστές της iOS να ενσωματώσουν τις AI δυνατότητες στις εφαρμογές τους. Έτσι, φέτος, φροντίστε να εμβαθύνετε σε αυτές τις τεχνολογίες και να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της και με πολλά από τα συστατικά της.

3. Η άνοδος των Chatbots

Περισσότεροι από το 50% των αγοραστών θέλουν περισσότερα εργαλεία “Do-It-Yourself” (DIY) για να επισπεύσουν την πραγματοποίηση μιας ηλεκτρονικής αγοράς. Και τα chatbots είναι ένας τέλειος τρόπος για να επεκτείνετε αυτό το είδος διαχείρισης των σχέσεων σας με τους πελάτες.

Προβλέπουμε πως το 2020, η ενσωμάτωση των chatbots στις mobile εφαρμογές θα κλιμακωθεί σε ένα μεγάλο επίπεδο. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια εφαρμογές στο Google Play Store και περίπου 1,8 εκατομμύρια στο Apple App Store. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ελάχιστες εφαρμογές που έχουν αναπτύξει chatbots για τη δημιουργία καλύτερων υπηρεσιών UI / UX.

Με το 80% των επιχειρήσεων να αναμένεται να χρησιμοποιούν chatbots μέχρι και το 2020 και μαζί με το γεγονός πως οι χρήστες εκτιμούν τις γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις, είναι μια πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία να ενσωματώσετε ένα chatbot στην εφαρμογή σας.

 

Chatbots Header, Best Cybernetics

 

4. Ενσωμάτωση εφαρμογών για Wearable

Η τεχνολογία των wearables αυξάνεται προοδευτικά σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Statista, ο αριθμός των συνδεδεμένων φορητών συσκευών έφτασε τα 453 εκατομμύρια το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 929 εκατομμύρια μέχρι το 2021. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, μπορούμε να αναμένουμε ότι οι εφαρμογές για wearables θα γίνουν σύντομα ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας.

Η Apple, στο συνέδριο WWDC, ανακοίνωσε την ενημέρωση του WatchOS. Οι εφαρμογές για wearable της Apple δεν θα απαιτούν πλέον μια συνοδευτική εφαρμογή iOS και θα έχουν το δικό τους App Store. Αυτό δείχνει την άνοδο της τεχνολογίας για wearables.

Με άλλα λόγια, οι προγραμματιστές εφαρμογών και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ετοιμάζουν εφαρμογές που παρέχουν εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία στους χρήστες των wearable, κερδίζοντας έτσι ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα σε αντίθεση με όσους δεν το κάνουν.

5. Εφαρμογές για IoT

Ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων smart gadget είναι γνωστό ως «Internet of Things». Και το 2019, οι μάρκες, όπως η Amazon και η Google έχουν αξιοποιήσει πλήρως αυτή την τεχνολογία και ενισχύουν τον ανταγωνισμό στο IoT εισάγοντας τη σειρά συσκευών «Echo» και τον ελεγκτή Home Voice, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η κίνηση της Google για την αγορά της εταιρείας με wearable «Fitbit» για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και η συνεργασία της με την «Nest», κατασκευαστή φωτογραφικής μηχανής ασφαλείας για οικιακή χρήση, αποτελεί ένδειξη ότι η εταιρεία κινείται προς την αγορά του IoT.

Η συνεχής αλυσίδα εφοδιασμού στο λιανικό εμπόριο και τα έξυπνα σπίτια δεν είναι πια επιστημονική φαντασία, αλλά έχουν έρθει στην καθημερινότητά μας. Με την αύξηση της ζήτησης για gadgets και συστήματα IoT, η ζήτηση για εφαρμογές με δυνατότητα IoT θα αυξηθεί ταυτόχρονα.

6. Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) και Εικονική Πραγματικότητα (VR)

Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας «Pokémon Go» μπορεί να ήταν μια προσωρινή καταιγίδα, αλλά το AR και το VR είναι εδώ για να μείνουν. Η τεχνολογία AR και VR δεν αυξάνει απλώς τις δυνατότητες των παιχνιδιών υψηλής ποιότητας. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ενεργά για διάφορες άλλες περιπτώσεις.

Σας συνιστούμε να κάνετε μια παύση για λίγο εδώ και να κάνετε μια αναζήτηση στο Google μέσω του κινητού σας: «Great White Shark», για να αλληλεπιδράσετε με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Apple και η Google πειραματίζονται ήδη σε νέες περιπτώσεις χρήσης του AR. Για παράδειγμα, η Google πρόκειται να εισαγάγει μια νέα λειτουργία AR για τους Χάρτες Google, η οποία θα παρέχει στα άτομα οδηγίες από τις κάμερες των τηλεφώνων τους σε πραγματικό χρόνο.

Έτσι, το 2020, η ενσωμάτωση του AR θα αποτελέσει μία από τις βασικές τάσεις ανάπτυξης mobile εφαρμογών που θα διαμορφώσουν την βιομηχανία των smartphones, δημιουργώντας μια καινούργια εμπειρία για τους χρήστες.

 

«Σύμφωνα με την Statista, η παγκόσμια αγορά της τεχνολογίας AR και VR θα αυξηθεί από τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε περίπου 209 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022!»

 

7. Mobile πορτοφόλια

Με δεδομένη την πληθώρα των smartphones και την πρόθεση των χρηστών να μεταβούν σε smartwatch, τα mobile πορτοφόλια, όπως το Apple Pay και το Google Wallet σίγουρα θα αποκτήσουν μεγαλύτερη απήχηση στην αγορά το 2020. Έτσι, η ζήτηση για εφαρμογές mobile πορτοφολιών θα αυξηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με μια έκθεση, η αξία των συναλλαγών μέσω mobile πορτοφολιών έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Και μέχρι το 2022, αυτή η τιμή προβλέπεται ότι θα φτάσει στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια!!

Μεγάλες μάρκες όπως η Samsung, η Apple και η Google κάνουν χρήση mobile πορτοφολιών για να εξυπηρετούν τους χρήστες τους με μια ασφαλή και βολική πλατφόρμα για συναλλαγές και πληρωμές λογαριασμών.

8. Ασφάλεια στις mobile εφαρμογές

Ναι, γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά με την Uber να βγαίνει από το “ντουλάπι” και να αποδέχεται το σκάνδαλο με τους χάκερ, και ακόμη και το Facebook και το Google να παραδέχονται τα προβλήματα στην ασφάλεια τους, οι επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν να επενδύσουν περισσότερο στην ασφάλεια του διαδικτύου, στην προστασία δεδομένων και στους νόμους περί απορρήτου των πληροφοριών.

Για παράδειγμα, το 2018, οι μετοχές του Facebook μειώθηκαν κατά 8,5%, καθώς διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται με την Cambridge Analytica στην παραβίαση των δεδομένων των χρηστών.

Τα καλύτερα μυαλά στον κλάδο θα πρέπει να αναβαθμίσουν την τεχνολογία, ώστε να μειώσουν την αβεβαιότητα γύρω από τις mobile εφαρμογές. Ακόμα και η Apple, με την ανακοίνωσή της στο WWDC 2019, προσπάθησε να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ασφάλειας, εισάγοντας μια νέα λειτουργία με την ονομασία “Συνδεθείτε με την Apple”. Ο στόχος της εισαγωγής αυτής της δυνατότητας είναι η εξάλειψη της παράνομης ανταλλαγής δεδομένων κατά τη διάρκεια της σύνδεσης εφαρμογών.

Το 2020, ο κλάδος ανάπτυξης mobile εφαρμογών αναμένεται να σημειώσει μια στροφή προς την εξασφάλιση της ασφάλειας, θέτοντας έτσι τον χάρτη πορείας για μια ισχυρή στρατηγική DevOps.

 

Endpoint Security Hacker Vulnerablility Secure Mobile Security App 100747401 Large, Best Cybernetics

 

9. Τεχνολογία Beacons

Η τεχνολογία Beacons είναι εδώ για αρκετό καιρό και το 2020 θα καταστήσει την παρουσία της ακόμη πιο ισχυρή. Οι ειδοποιήσεις με βάση το beacon βοηθούν όλο και περισσότερο πολλές επιχειρήσεις και βιομηχανίες να συνδεθούν με τους πελάτες τους με εξαιρετικό τρόπο.

Η χρήση τεχνολογίας beacons μπορεί να συμβάλει στην πιο εξατομικευμένη εικονική περιήγηση και στην πιο ομαλή και ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών.

Σύμφωνα με το GeoMarketing, μέχρι το 2020, ο αριθμός τέτοιων εφαρμογών αναμένεται να φτάσει τα 400 εκατομμύρια παγκοσμίως, δημιουργώντας έτσι 56 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026.

10. Άμεσες εφαρμογές

Το 2016 σημειώθηκε η γέννηση των άμεσων εφαρμογών. Για όσους δεν τις έχουν ακουστά, πρόκειται για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας που είναι μικρότερες από τις συνηθισμένες εφαρμογές, φιλικές προς το χρήστη και εξαιρετικά βολικές, επειδή ΔΕΝ χρειάζεται να τις κατεβάσετε στο κινητό σας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση χωρίς λήψη.

Οι άμεσες εφαρμογές δεν είναι απλώς δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών, αλλά είναι εξίσου δημοφιλείς και μεταξύ των προγραμματιστών iOS και Android, επειδή τους βοηθούν να επιτύχουν ένα καλύτερο ποσοστό μετατροπών σε σύγκριση με τις κανονικές εφαρμογές. Οι Hollar και NYTimes ισχυρίστηκαν ότι ήταν σε θέση να αυξήσουν το ποσοστό μετατροπής από 20% σε 27% εισάγοντας μια άμεση εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας.

Με τους χρήστες που απαιτούν συνεχώς καλύτερη εμπειρία χρήστη και μικρότερους χρόνους φόρτωσης, οι άμεσες εφαρμογές είναι πράγματι η τάση που θα εκτοξευθεί το 2020, εξαλείφοντας έτσι τον χρόνο αναμονής που απαιτείται κατά την εγκατάσταση.

Συμπέρασμα:

Μια πληθώρα εφαρμογών για κινητά υπάρχουν ήδη στο Google Play, στο Apple App Store, στο Windows Store και στο Amazon App Store. Με όλες αυτές τις τάσεις ανάπτυξης mobile εφαρμογών, η βιομηχανία τους θα συνεχίσει να επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς.

Έτσι, για να ξεχωρίσετε στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό αυτό χώρο, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενήμεροι για τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες. Σε αυτό το μαγικό ταξίδι χρειάζεστε και τον ιδανικό συνεργάτη, ώστε να σας βοηθήσει σε τυχόν απορίες και προβληματισμούς. Η εμπειρία της Best Cybernetics στην δημιουργία mobile εφαρμογών σας υπόσχεται καινοτόμες, εξατομικευμένες και συγχρονισμένες με την σημερινή εποχή λύσεις για την επιχείρησή σας.

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.