30 Σεπτεμβρίου, 2018 Best Cybernetics

Content Marketing: 4 συμβουλές για επιχειρήσεις

Εάν είσαι ο ιδιοκτήτης ή ο marketer ενός νέου brand, τότε το Content Marketing είναι μια τακτική που πρέπει σίγουρα να λάβεις υπόψιν σου. Η δημιουργία & ο διαμοιρασμός χρήσιμου περιεχομένου (blog, infographics, κ.λπ.) θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την πελατειακή σου βάση, αλλά και την αναγνωρισιμότητα/αξιοπιστία του brand σου. Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις τι είναι το Content Marketing, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μου ΕΔΩ και να ενημερωθείς!
Πως μπορεί όμως ένα νέο, μικρό brand να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο του Content Marketing; Δεν θα σου πω ψέματα! Είναι μια απαιτητική μορφή Marketing, αλλά αξίζει ΚΑΘΕ λεπτό που θα της αφιερώσεις. Στο σημερινό μου άρθρο, λοιπόν, θα σου δώσω 4 tips για τη δημιουργία ενός πετυχημένου Content Marketing πλάνου. Είσαι έτοιμος;

1. Δημιούργησε το δικό σου blog

Ανεξάρτητα από την αγορά στην οποία κινείσαι, το blogging μπορεί να εκτοξεύσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου. Είναι ένας ΔΩΡΕΑΝ τρόπος να προωθήσεις τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα του brand σου, και να παρουσιάσεις την λύση που προσφέρεις.
Προσοχή όμως! Κανείς δεν θέλει απλά να ακούει για το πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου. Κάνε έρευνα, βρες τα σημεία πόνου των πελατών σου και προσπάθησε να τους προσφέρεις μια προστιθέμενη αξία. Για παράδειγμα, αν είσαι Travel Agency που προσφέρει εκδρομές εντός Ελλάδος, μπορείς να δημιουργήσεις ένα άρθρο με τίτλο “10 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Τήνο”. Έτσι, οι χρήστες θα συνεχίσουν να επισκέπτονται το blog σου, και εσύ θα έχεις την ευκαιρία που έψαχνες για να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

2. Η σταθερότητα είναι το παν

Ενώ είναι αρκετά σημαντικό να αναγνωρίσεις το κοινό-στόχο του brand σου και να του παραδώσεις το κατάλληλο περιεχόμενο που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του αγοραστικού του ταξιδιού, ακόμα πιο σημαντικό είναι να συνεχίσεις να παράγεις αυτό το περιεχόμενο σταθερά. Για παράδειγμα, μπορείς να ορίσεις μια συγκεκριμένη ημέρα & ώρα που θα ανεβάζεις το εβδομαδιαίο tech-based άρθρο σου.
Αυτό θα βοηθήσει την ομάδα σου να διατηρήσει μια σχετική οργάνωση (και να μην τρέχει τελευταία στιγμή), ενώ θα εκπαιδεύσει και τον καταναλωτή, αφού θα γνωρίζει πότε να περιμένει νέα σου, θα νιώσει άνετα με αυτό και θα εμπιστευτεί ακόμα περισσότερο το brand σου.

3. Ξεκίνα ένα email newsletter 

Τα newsletter είναι η πιο κλασική μορφή Content Marketing που θα συναντήσεις και ίσως η πιο αποδοτική. Μέσω ενός newsletter, μπορείς να ειδοποιήσεις τους πελάτες σου για νέα προϊόντα/υπηρεσίες, προσφορές, επερχόμενες εκδηλώσεις, ειδήσεις που σχετίζονται με την αγορά τους και ό,τι άλλο μπορεί να τους ενδιαφέρει. Προτείνω, όμως, να γίνεις πιο δημιουργικός …
Για παράδειγμα, αν έχεις Κέντρο Ξένων Γλωσσών για ενήλικες μπορείς να δημιουργήσεις μια καμπάνια newsletter με τίτλο “Συμβουλές για καλύτερη χρήση της Αγγλικής γλώσσας στη δουλειά”. Όλοι όσοι κάνουν subscribe σε αυτό είναι μελλοντικοί πελάτες σου, προφανώς. Και εσύ μόλις δημιούργησες μια σχέση μαζί τους, χωρίς καν να τους γνωρίζεις προσωπικά. Αυτό θα βοηθήσει στο χτίσιμο εμπιστοσύνης με το brand σου, και τελικά στην αγορά κάποιας υπηρεσίας/προϊόντος.

4. Εξατομικευμένο περιεχόμενο & σωστό timing

Το σωστό timing είναι απαραίτητο για την επίτευξη μιας πώλησης. Για να περάσει η τακτική σου στο επόμενο στάδιο, θα χρειαστεί να χωρίσεις τους πελάτες σου ανάλογα με την φάση που βρίσκονται στο sales funnel, και να τους προωθήσεις το κατάλληλο περιεχόμενο. Το sales funnel είναι οι φάσεις από τις οποίες περνάει ο καταναλωτής μέχρι να φτάσει στην αγορά, και συνήθως είναι 4:

 • Attention
  Όταν ο υποψήφιος καταναλωτής, που δε σε γνωρίζει καν, μαθαίνει για εσένα (π.χ. μέσω των Social Media ή μέσω κάποιας διαφήμισης)
 • Interest
  Όταν ο υποψήφιος καταναλωτής θέλει να μάθει περισσότερα για το brand σου
 • Desire
  Όταν δημιουργείται η επιθυμία στον υποψήφιο καταναλωτή να αγοράσει από εσένα
 • Action
  Όταν ο καταναλωτής προχωράει σε κάποια ενέργεια (π.χ. εγγραφή στο newsletter σου ή αγορά ενός προϊόντος)

Μέσω αυτής της μεθοδολογίας, αποφεύγεις να κάνεις κάποια ενέργεια που θα αποτρέψει τον χρήστη να αγοράσει από εσένα. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να γεμίσεις με τις τεχνικές λεπτομέρειες μιας τηλεόρασης το μυαλό ενός χρήστη που μόλις έμαθε για το κατάστημά σου. Προσπάθησε να τον εισάγεις σιγά-σιγά στο brand σου, και να τον εκπαιδεύσεις πάνω στα προϊόντα σου.


Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά, το Content Marketing μπορεί να φέρει μοναδικά αποτελέσματα στην επιχείρησή σου, και μάλιστα χωρίς μεγάλο κόστος. Η Best Cybernetics και οι #DigitalSuperheroes είναι εδώ για να σε βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι, με σωστές συμβουλές & καινοτόμες ιδέες. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να μάθεις περισσότερα για το Content Marketing ή για να εκτοξεύσουμε παρέα το brand σου.

Συγγραφέας άρθρου: Θ. Παυλόπουλος

 

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.