23 Ιουλίου, 2020 George

Content Marketing: Γιατί το χρειάζομαι;

Το 2019 ήταν μια χρονιά κατά την οποία είδαμε φαντασμαγορικές Content Marketing στρατηγικές . Το γεγονός ότι το 58% των marketers ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για τη δημιουργία content, δείχνει το πόσο σημαντικό είναι στην Digital Marketing στρατηγική κάθε εταιρίας. Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα πράγματα για το Content Marketing;

Τι είναι το Content Marketing; 

Eίναι η στρατηγική marketing που εστιάζει στη δημιουργία και κοινοποίηση σημαντικού και σχετικού περιεχομένου με συνέπεια και με σκοπό την προσέλκυση και διατήρηση ενός σαφώς καθορισμένου κοινού – και, τελικά, την μετατροπή του κοινού σε πελάτες.

Content Marketing, Best Cybernetics

Γιατί το χρειάζομαι;

Το περιεχόμενο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό “γέμισμα” της ιστοσελίδας σου, καθώς: α) δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ των τρεχόντων και των δυνητικών πελατών σου, β) σε βοηθάει να δημιουργήσεις brand awareness (αναγνωρισιμότητα) και γ) οδηγεί επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου, όπου υπάρχουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρίας σου. Τα οφέλη του Content Marketing δεν περιορίζονται μόνο στη δημιουργία κοινού και εσόδων. Υπάρχουν και άλλα οφέλη που δεν μπορούν να μετρηθούν με άξονα τα χρήματα.

Η ανάπτυξη του Content Marketing ήταν εκρηκτική και δεν υπάρχουν σημάδια χαλάρωσης αυτής της ανάπτυξης στον ορίζοντα. Για να το κάνουμε πιο σαφές “Content is the KING” και η Best Cybernetics είναι εδώ για να σας πει το γιατί:

#1: Δημιουργεί brand awareness

Το Content Marketing είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για δημιουργία αναγνωρισιμότητας (brand awareness) και μάλιστα έρχεται με πολύ χαμηλό κόστος. Η διαδικασία δημιουργίας awareness μέσω διαφημίσεων ή δημοσίων σχέσεων μπορεί να αποδειχθεί πολύ βαρύ για την τσέπη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Εάν γίνει σωστά, το περιεχόμενο μπορεί να κάνει θαύματα, αυξάνοντας τη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου και ενημερώνοντας επισκέπτες, που δεν ήξεραν πως υπάρχεις, για το brand σου. Μέσω του περιεχομένου, μπορείς εύκολα να ενημερώσεις τους επισκέπτες για τα προϊόντα σου και για το πόσο μοναδικό είναι το brand σου.

Brand Awareness , Best Cybernetics

#2: Δημιουργεί συνδέσμους

Ποιο είναι αυτό που οδηγεί άλλες ιστοσελίδες (ή λογαριασμούς Social Media) να θέλουν να συνδεθούν με την ιστοσελίδα σου; Η απάντηση είναι απλή: “Το καλό περιεχόμενο”. Ανάλογα με την ιστοσελίδα που έχει συνδεθεί με το περιεχόμενό σου, ενδέχεται να αποκτήσεις μεγάλη επισκεψιμότητα σε πολύ γρήγορο χρόνο. Αποδεικνύεται ότι το backlinking είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια κατά την διαδικασία ταξινόμησης των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης. Εάν οι μηχανές κατατάσουν την ιστοσελίδα σου υψηλά, τότε θα δημιουργείται και περισσότερη επισκεψιμότητα. Ακούγεται απλό ε;

Backlinking 1, Best Cybernetics

#3: Ιδανικό για Digital Marketing καμπάνιες

Το περιεχόμενο είναι ένας πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίζεται ολόκληρο το Digital Marketing. Ας πάρουμε για παράδειγμα το SEO (Search Engine Optimization). Κατ ‘αρχάς, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει SEO είναι η λέξη-κλειδί, η οποία είναι μέρος του περιεχομένου που εισάγεται σε μια ιστοσελίδα (περιεχόμενο ιστού). Μια εικόνα ή ένα βίντεο είναι επίσης τύποι περιεχομένου, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και στα Social Media για την προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης αλλάζουν από καιρό σε καιρό. Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι η εξάρτηση από το περιεχόμενο, ιδίως από τα κείμενα.

#4: Εκπαίδευσε το κοινό σου

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου πρέπει να σχεδιαστεί ειδικά για τον αποκλειστικό σκοπό της εκπαίδευσης των επισκεπτών σου. Ο επισκέπτης της είναι συνήθως περίεργος και έχει επισκεφθεί την ιστοσελίδα σου για να βρει απαντήσεις. Με την δημιουργία ενημερωτικού περιεχομένου, δεν παρέχεις μόνο αυτό που θες, αλλά δημιουργείς και μια ισχυρή σχέση μαζί τους. Οι άνθρωποι επιστρέφουν μόνο σε ιστοσελίδες που μπορούν να εμπιστευτούν. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα bestcybernetics.com προσθέτει υπέροχα άρθρα κάθε εβδομάδα και οι άνθρωποι αγαπούν να την επισκέπτονται και να αποκτούν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις πάνω σε τεχνολογικά και επιχειρηματικά θέματα.

Content Distribution And Promotion For Audience Acquisition, Best Cybernetics

#5: Δημιουργεί πωλήσεις

Κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Το πιο σημαντικό όφελος του Content Marketing είναι, φυσικά, η οδήγηση πωλήσεων. Εξάλλου, το Digital Marketing έχει να κάνει με τη δημιουργία δυνητικών πελατών και την αύξηση της απήχησης ενός brand. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται πάντα νέους δυνητικούς πελάτες για τη δημιουργία εσόδων και τη συνέχιση της επιχείρησης. Το Content Marketing βοηθά την επιχείρησή σου να βρεθεί μπροστά στους χρήστες που αναζητούν παρόμοια προϊόντα με τα δικά σου στο διαδίκτυo. Οι χρήστες ερευνούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου προτού αποφασίσουν να αγοράσουν τα προϊόντα σου ή ακόμη και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών σου. Η χρήση διαφόρων τεχνικών, όπως η δωρεάν λήψη ενός eBook, οδηγούν επίσης σε αύξηση της κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα σου και (ίσως) σε αύξηση των πωλήσεων.

Lead Generation Using Job Scraping Jobspikr, Best Cybernetics

Το Content Marketing ήρθε για να μείνει. Λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, το Content Marketing θα αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό τα επόμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα, θα είναι καθοριστικός παράγοντας μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας μιας επιχείρησης, καθώς είναι μια λύση Digital Marketing, την οποία δεν πρέπει να παραλείψεις εάν θέλεις να πετύχεις.

Στην Best Cybernetics λατρεύουμε το Content Marketing και μας αρέσει να δημιουργούμε καινοτόμο και δημιουργικό περιεχόμενο για επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου. Εάν θέλεις να βρεθείς μπροστά στα μάτια των δυνητικών πελατών σου και να ξεπεράσεις το εμπόδιο των ανταγωνιστών σου, τότε είμαστε ο ιδανικός συνεργάτης που ψάχνεις. Επικοινώνησε μαζί μας και δες το brand σου να αποκτάει την μορφή που έχεις φανταστεί.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

 

 

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.