3 Μαρτίου, 2020 George

Τι είναι το Digital Marketing;

Το marketing αφορούσε πάντα την σύνδεση με το ακροατήριό στο σωστό μέρος και την κατάλληλη στιγμή. Σήμερα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το συναντήσετε εκεί που ήδη ξοδεύει χρόνο. Στο διαδίκτυο, δηλαδή.  Στο σημερινό άρθρο της Best Cybernetics, θα αναλύσουμε την έννοια του Digital Marketing (ή Ψηφιακό Μάρκετινγκ) και θα δώσουμε παραδείγματα, ώστε να γίνει ξεκάθαρη στον καθένα η σημασία του.

Τι είναι το Digital Marketing;

Το Digital Marketing περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες marketing που χρησιμοποιούν μια ηλεκτρονική συσκευή ή το διαδίκτυο. Οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται ψηφιακά κανάλια, όπως οι μηχανές αναζήτησης, τα social media, το email και άλλες ιστοσελίδες για σύνδεση με τρέχοντες και εν δυνάμει πελάτες.

Ενώ το παραδοσιακό marketing υπάρχει σε έντυπες διαφημίσεις, τηλεφωνική επικοινωνία ή φυσικό marketing, το Digital Marketing λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αμέτρητες δυνατότητες για τα brands, όπως το e-mail, τα video και τα social media.

Επειδή το Digital Marketing έχει τόσες πολλές επιλογές και στρατηγικές που σχετίζονται με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε και να πειραματιστείτε με μια ποικιλία τακτικών marketing σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. Με το Digital Marketing μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία, όπως πίνακες ελέγχου αναλυτικών στοιχείων για να παρακολουθείτε την επιτυχία και την απόδοση της επένδυσης (ROI) των καμπανιών σας, πολύ πιο εύκολα από ότι θα μπορούσατε με ένα παραδοσιακό διαφημιστικό περιεχόμενο, όπως μια διαφημιστική πινακίδα ή μια έντυπη διαφήμιση.

Παραδείγματα Digital Marketing

Ακολουθεί μια γρήγορη ανασκόπηση ορισμένων από τις πιο κοινές τακτικές Digital Marketing και των καναλιών που εμπλέκονται σε κάθε μία από αυτές:

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Αυτή είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για “ταξινόμηση” υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (π.χ. Google ή Yahoo), αυξάνοντας έτσι την ποσότητα της οργανικής (ή δωρεάν) επισκεψιμότητας που λαμβάνει η ιστοσελίδα σας. Τα κανάλια που επωφελούνται από το SEO περιλαμβάνουν ιστοσελίδες και blogs.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προσέγγισης του SEO, προκειμένου να δημιουργηθεί επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

α) On page SEO: Αυτός ο τύπος SEO επικεντρώνεται στο περιεχόμενο που υπάρχει “στη σελίδα”, όταν κοιτάζετε μια ιστοσελίδα. Με την έρευνα λέξεων-κλειδιών (keywords) σύμφωνα με τον όγκο αναζήτησης και την πρόθεση (ή έννοια), μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τους αναγνώστες και να ταξινομηθείτε υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs) που παράγουν αυτές οι ερωτήσεις.

β) Off page SEO: Αυτός ο τύπος SEO επικεντρώνεται σε όλη τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα “εκτός της σελίδας”, όταν ψάχνετε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας. “Ποια δραστηριότητα που δεν βρίσκεται στην ιστοσελίδα μου μπορεί να επηρεάσει την κατάταξή μου;”, θα ρωτήσετε. Η απάντηση είναι: εισερχόμενες συνδέσεις, επίσης γνωστές και ως backlinks. Ο αριθμός των δημοσιεύσεων που συνδέονται με εσάς και η σχετική “εξουσιοδότηση” αυτών που τα δημοσιεύουν, επηρεάζουν το πόσο υψηλά κατατάσσεστε για τις λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν. Με λίγα λόγια, όσο πιο συχνά αναφέρουν το brand σας στις δημοσιεύσεις τους ή στην ιστοσελίδα τους διάφοροι εκδότες, τόσο μεγαλύτερη εξωτερική προσοχή τραβάτε με αποτέλεσμα να κερδίζετε τα backlinks που χρειάζεστε για να τοποθετήσετε την ιστοσελίδα σας σε όλα τα σωστά SERPs.

γ) Τεχνικό SEO: Αυτός ο τύπος SEO επικεντρώνεται στο backend κομμάτι της ιστοσελίδας σας, και στο πώς κωδικοποιούνται οι σελίδες σας. Η συμπίεση των εικονών, τα δομημένα δεδομένα και η βελτιστοποίηση του αρχείου CSS είναι μορφές τεχνικού SEO που μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντα για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Θέλετε να μάθετε το πως μπορεί να βελτιστοποιηθεί η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας από άποψη SEO; Η εξειδικευμένη ομάδα της Best Cybernetics προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μελέτη SEO, ώστε να σας ενημερώσει λεπτομερώς για τις ανάγκες σας.

Content Marketing

Ο όρος αυτός υποδηλώνει τη δημιουργία και την προώθηση περιεχομένου με σκοπό τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας για το brand σας, την αύξηση της οργανικής κυκλοφορίας και την δημιουργία έντονου ενδιαφέροντος για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Τα κανάλια που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην Content Marketing στρατηγική σας, περιλαμβάνουν:

α) Δημοσιεύσεις στο Blog: Η σύνταξη και η δημοσίευση άρθρων στο blog της εταιρείας σας, βοηθά να αποδείξετε την εμπειρία σας και δημιουργεί οργανική επισκεψιμότητα για την επιχείρησή σας. Αυτό τελικά σας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για να μετατρέψετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας σε πελάτες.

β) Ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks): Τα ebooks και άλλα παρόμοια περιεχόμενα μακράς μορφής, βοηθούν στην περαιτέρω εκπαίδευση των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας. Σας επιτρέπει, επίσης, να συγκεντρώσετε πληροφορίες επικοινωνίας για έναν αναγνώστη, να δημιουργήστε πιθανούς πελάτες για την επιχείρησή σας και να παρουσιάσετε στους επισκέπτες το ταξίδι ενός εν δυνάμει αγοραστή.

γ) Infographics: Μερικές φορές, οι αναγνώστες θέλουν να τους δείξετε, αντί να τους πείτε. Τα Infographics είναι μια μορφή οπτικού περιεχομένου που σας βοηθά να απεικονίσετε μια ιδέα που θέλετε να μάθουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

95 Social Media Marketing , Best Cybernetics

Social Media Marketing

Αυτή η πρακτική προωθεί την επωνυμία και το περιεχόμενό σας στα κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ώστε να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, την κυκλοφορία και να δημιουργήσετε πιθανές πωλήσεις για την επιχείρησή σας. Τα κανάλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα εξής:

α) Facebook
β) Twitter
γ) LinkedIn
δ) Instagram
ε) YouTube
στ) Pinterest

Η απήχηση που έχουν τα Social Media είναι εκπληκτική και η Best Cybernetics μπορεί να σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις δυνατότητες που σας δίνονται μέσω αυτών των πλατφορμών. Μέσω της έρευνας και ανάλυσης του ανταγωνισμού, των αναλυτικών στοιχείων, και του δημιουργικού και καινοτόμου τρόπου σκέψης μας, τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα.

Πληρωμή ανά κλικ (PPC)

Η PPC είναι μέθοδος υποκίνησης της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας με την πληρωμή ενός εκδότη κάθε φορά που γίνεται κλικ στη διαφήμισή σας. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους PPC είναι οι Google Ads, οι οποίες σας επιτρέπουν να πληρώνετε για τις κορυφαίες θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης της Google, σε τιμή ανά κλικ των συνδέσμων που τοποθετείτε.  Άλλα κανάλια στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την PPC μέθοδο περιλαμβάνουν:

α) Αμειβόμενες διαφημίσεις στο Facebook: Εδώ οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για να προσαρμόσουν ένα βίντεο, μια εικόνα ή μια παρουσίαση διαφανειών, τις οποίες το Facebook θα δημοσιεύσει στα newsfeeds των ανθρώπων που ταιριάζουν με το κοινό της επιχείρησής σας.

β) Sponsored Μηνύματα στο LinkedIn: Εδώ, οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για να στείλουν μηνύματα απευθείας σε συγκεκριμένους χρήστες του LinkedIn, με βάση τη βιομηχανία και το υπόβαθρό τους.

Affiliate Marketing

Αυτός είναι ένας τύπος διαφημίσεων βάσει απόδοσης, όπου λαμβάνετε προμήθεια για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών κάποιου άλλου στην ιστοσελίδα σας. Τα κανάλια είναι τα εξής:

α) Φιλοξενία διαφημίσεων βίντεο μέσω του προγράμματος συνεργατών του YouTube.

β) Δημοσίευση συνδέσμων συνεργατών από τους λογαριασμούς των Social Media σας.

Email Marketing

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως τρόπο επικοινωνίας με το ακροατήριό τους. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιείται συχνά για την προώθηση περιεχομένου, εκπτώσεων και εκδηλώσεων, καθώς και για την προσέλκυση ατόμων προς την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Οι τύποι μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να στείλετε σε μια εκστρατεία marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνουν:

α) Ενημερωτικά δελτία

β) Επακόλουθα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επισκέπτες της ιστοσελίδας σας που έκαναν κάποια ενέργεια

γ) Ηλεκτρονικά μηνύματα καλωσορίσματος πελατών

δ) Προσφορές προς τακτικούς πελάτες

ε) Συμβουλές ή παρόμοια ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την εκπαίδευση των εν δυνάμει πελατών

Inbound Marketing

Το Inbound Marketing αναφέρεται σε μια μεθοδολογία marketing, στην οποία προσελκύετε, αλληλεπιδράτε και ενθουσιάζετε τους πελάτες σας σε κάθε στάδιο του αγοραστικού ταξιδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τακτική Digital Marketing που αναφέρεται παραπάνω, σε μια Inbound Marketing στρατηγική, για να δημιουργήσετε μια εμπειρία πελάτη που θα συνεργάζεται με αυτόν, αντί να τον απωθεί. Εδώ είναι μερικά κλασικά παραδείγματα Inbound Marketing εναντίον της παραδοσιακής έννοιας του marketing:

α) Blogging vs. pop-up ads

β) Video marketing vs εμπορικής διαφήμισης

γ) Ηλεκτρονικές λίστες επαφών vs μηνυμάτων spam

Step 6, Best Cybernetics

Επίλογος

Μετά από αυτή την μικρή ανάλυση του Digital Marketing, αντιλαμβάνεστε το πόσο σημαντικό είναι για κάθε επιχείρηση να έχει σωστή digital παρουσία και προώθηση. Υπάρχουν όμως αρκετά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από αυτό, όπως:

α) Τι περιεχόμενο πρέπει να δημιουργώ και να ανεβάζω; Πόσο συχνά;
β) Χρειάζομαι B2B ή B2C Digital Marketing;
γ) Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για να έχω επιστροφή της επένδυσης μου;

Μην φοβάστε, όμως, η ομάδα ειδικών της Best Cybernetics είναι ο ιδανικός συνεργάτης σας σε αυτό το digital ταξίδι, ώστε να σας εξασφαλίσει την επιτυχία και εξαιρετικό ROI (απόδοση επένδυσης). Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις ή για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, να οδηγήσετε επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας και να εκτοξεύσετε τις πωλήσεις σας.

 

“We create and promote brands, grow businesses, lead sales and ensure success and effectiveness. Trusts us!”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.