5 Φεβρουαρίου, 2020 bestcybernetics

e-learning: Γιατί να δημιουργήσω μια e-learning πλατφόρμα;

Τα τελευταία χρόνια, τα διεθνή κέντρα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πειραματίζονται με μια διαδικασία που έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία τους. Τα LMS, συστήματα διαχείρισης της μάθησης, έχουν βαθιές επιπτώσεις και κυριαρχούν σήμερα σε αμέτρητα ιδρύματα.

Οι εκπαιδευτικές πλατφόρμες (Learning Management Systems – LMS) είναι καινοτόμα εργαλεία που κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο θα πρέπει να χρησιμοποιεί. Βοηθούν στη δημιουργία, υιοθέτηση, διανομή και διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ηλεκτρονική εκπαίδευση και μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα ή συμπληρωματικά με την τάξη. Όταν εφαρμοστεί, αυτή η τεχνολογία κάνει την εμπειρία της μάθησης πολύ πιο ισχυρή, καθώς γίνεται απλούστερη, πιο εξατομικευμένη, διαδραστική και βιωματική.

Προχωρώντας ακόμη πιο βαθειά, τα συστήματα διαχείρισης του περιεχομένου της εκμάθησης (LCMS) μετατρέπουν τη διαχείριση όλων των σχετικών εργαλείων σε μια πολύ πιο ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας και βελτιωμένη διαδικασία, μέσω της χρήσης εικονικών τάξεων και διαδραστικών πολυμέσων.

Η προσφορά μιας εξατομικευμένης και μοναδικής εικονικής τάξης στους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους, είναι αυτό που κάνει τις αίθουσες διδασκαλίας με LMS επιτυχημένες.

Σε αυτό το άρθρο, η εξειδικευμένη στην δημιουργία e-learning εφαρμογών και περιεχομένου ομάδα της Best Cybernetics,  σας παρουσιάζει τους top 9 λόγους για τους οποίους πρέπει να ενσωματώσετε το e-learning κομμάτι στην εκπαιδευτική διαδικασία του οργανισμού σας:

1. Εύκολη ενσωμάτωση του LMS

Το LMS είναι ένα λογισμικό, το οποίο είναι εύκολο να εφαρμοστεί στο εκπαιδευτικό σας κέντρο. Συγκεντρώνει σε μια πλατφόρμα όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα, τους οδηγούς μελέτης και την εκπαίδευση, το οποίο, χάρη στην  τεχνική υποστήριξη από τους παρόχους και τους προγραμματιστές των πλατφορμών LMS, γίνονται εύκολα.

 

“Κάθε 1€ που δαπανάται για e-learning, επιστρέφει πίσω 30€”
υποστηρίζει η IBM

 

2. Καλύτερη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σπουδαστών

Για να αποδίδει ή να λειτουργεί καλύτερα μια μαθητική κοινότητα, είτε μιλάμε για σχολείο είτε για πανεπιστήμιο είτε για φροντιστήριο, χρειάζεται αποτελεσματική πρόσβαση στις πληροφορίες. Οι online αίθουσες διδασκαλίας λειτουργούν ως υποστήριξη και ως επιπρόσθετο κανάλι επικοινωνίας, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους εκπαιδευόμενους, όταν αυτοί μάθουν και συνηθίσουν να το εκμεταλλεύονται.

3. Δεν χρειάζεται εκπαίδευση

Πρόκειται για μια δομημένη τεχνολογία που ως στόχο έχει να καταστήσει τη ζωή των χρηστών ευκολότερη και πιο ευχάριστη, χάρη στη φιλικότητα προς το χρήστη. Είναι ένα διαισθητικό εργαλείο που δεν απαιτεί εκπαίδευση ή εγχειρίδιο. Οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι είναι εύκολο να μάθουν πώς να το χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης νέων εργαλείων ή λειτουργιών που ίσως δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

4. Προσβασιμότητα

Η πρόσβαση στο LMS είναι δυνατή από οπουδήποτε (αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο) και από οποιαδήποτε συσκευή, είτε πρόκειται για υπολογιστή, smartphone ή tablet. Εάν ένας εκπαιδευτικός χρειάζεται να δώσει μια επαναληπτική διάλεξη, μπορεί να συνδεθεί με όλους τους μαθητές μέσω μιας online εικονικής αίθουσας διδασκαλίας ή αν ένας φοιτητής είναι μακριά για διακοπές ή ταξίδι, μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο της τάξης και σε ασκήσεις.

Image 2020 02 04T11 05 26 081Z, Best Cybernetics

5. Αξιοπιστία

Οι εκπαιδευτικές πλατφόρμες επιτρέπουν την πλήρως εξατομικευμένη πρόσβαση σε όλα τα μέλη της κοινότητάς τους, όπως ακριβώς και η υποστήριξη που παρέχεται σε ένα περιβάλλον μιας φυσικής τάξης. Σε αυτές τις πλατφόρμες είναι εύκολο για όλους τους χρήστες να βρουν τα εργαλεία επικοινωνίας που χρειάζονται, όπως αυτά για την δημιουργία και παρουσίαση εργασιών, είτε εσωτερικά στην πλατφόρμα, είτε μέσω του διαδικτύου. Η αξιοπιστία διασφαλίζεται.

6. Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος

Το ότι υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που θέλετε στην ίδια θέση που τις θέλετε συνεχώς, είναι ένα ισχυρό επιχείρημα για τη χρήση LMS, καθώς έτσι αποφεύγεται η απώλεια δεδομένων και πληροφοριών, οι οποίες, επιπροσθέτως, καθίστανται διαθέσιμες προς όλους τους χρήστες της πλατφόρμας. Οι εκπαιδευτικές πλατφόρμες επιτρέπουν την πλήρη διαχείριση όλων όσων σχετίζονται με τη εκπαίδευση, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Τα εκπαιδευτικά κέντρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα online μαθήματα ξανά και ξανά και να τα εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αποκομίζοντας το μέγιστο κέρδος από αυτά. Παράλληλα, τα κόστη μειώνονται, αφού δεν υπάρχει απαίτηση για ύπαρξη φυσικού χώρου, χαρτικών και γραφικής ύλης.

7. Μεγιστοποίηση της απόδοσης

Μέσα από αυτές τις πλατφόρμες δεν ωφελούνται μόνο οι διαχειριστές. Δεδομένης της απλότητας και της αποτελεσματικότητας που παρέχονται σε όλες τις διαδικασίες, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι μπορούν, μέσω του LMS, να εκμεταλλευτούν το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας της ηλεκτρονικής μάθησης. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι απεριόριστες και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των εκπαιδευτικών κέντρων. Για παράδειγμα, ένα LMS μπορεί να περιέχει: live chat, εικονικές τάξεις, forum, περιεχόμενο πολυμέσων, διαδραστικό περιεχόμενο, υποστηρικτικούς πόρους για τον σπουδαστή, ατομική παρακολούθηση, ανάλυση μέσω υποβολής εκθέσεων και πολλά άλλα, με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

8. Μια πιο πράσινη μέθοδος

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι σίγουρα η πιο αποτελεσματική επιλογή για τους μαθητές, αλλά είναι επίσης καλύτερη και για το περιβάλλον. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας διαπίστωσε ότι τα online μαθήματα ισοδυναμούν κατά μέσο όρο με 90% λιγότερη παραγωγή ενέργειας και 85% λιγότερες εκπομπές CO2, από ότι τα μαθήματα σε φυσική τάξη. Αυτό σίγουρα καθιστά τη διαδικτυακή μάθηση πιο αποτελεσματική μέθοδο εκπαίδευσης, συνολικά. Η προώθηση και η συμμετοχή σε αυτό το είδος μάθησης μπορεί να βοηθήσει, τόσο τα άτομα όσο και τις επιχειρήσεις, να κάνουν το δικό τους κομμάτι για το περιβάλλον και να πετύχουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους.

Green Earth And City Eco Concept 54600736, Best Cybernetics

9. Βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας

Αυτός είναι και ο απώτερος στόχος κάθε εκπαιδευτικού οργανισμού για τον οποίο έχουμε μιλήσει προηγουμένως. Το LMS δεν είναι απλά ένας εικονικός χώρος που δημιουργήθηκε για μάθηση, αλλά ένας τρόπος για να γίνει αυτή μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Εν κατακλείδι, οι πλατφόρμες online εκπαίδευσης είναι κατάλληλες για την εκπαίδευση σε οποιοδήποτε τομέα. Από τα φιλολογικά μαθήματα και τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, έως την πληροφορική και το Marketing. Τα αποτελέσματα της κατάρτισης και της εκπαίδευσης με την υποστήριξη ενός LMS εγγυώνται την επιτυχή εκπαίδευση και την κινητοποίηση των εκπαιδευόμενων.

Η ομάδα της Best Cybernetics, με 10ετή εμπειρία στην δημιουργία δυναμικών και σύγχρονων e-learning εφαρμογών και περιεχομένων, είναι ο συνεργάτης που ψάχνετε, ώστε να εκτοξεύσετε την εκπαιδευτική διαδικασία του οργανισμού σας.

 

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.