19 Ιουνίου, 2020 George

eCommerce trends 2020: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο κόσμος του ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce) γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός. Για να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τακτικά τα trends του eCommerce και να προσπαθείτε να μένετε updated. Ανεξάρτητα από το πόσο ώριμη είναι η eCommerce επιχείρησή σας αυτήν τη στιγμή, εάν δεν παρακολουθείτε τις τάσεις, διακινδυνεύετε να μείνετε πίσω.

Αναρωτιέστε ποιο είναι το μέλλον του eCommerce; Ακολουθούν τα 5 κορυφαία trends του 2020 για τις eCommerce επιχειρήσεις που πρέπει να προσέξετε.

1. Πρωτιά για το Mobile eCommerce

Ήδη, η αύξηση των αγορών μέσω smartphones είναι αξιοσημείωτη. Από το 2016, οι αγορές αυξήθηκαν κατά 15%, ενώ μέχρι το τέλος του 2021, το 73% των online αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε smartphones. Αυτά τα στοιχεία ΔΕΝ μπορούν να αγνοηθούν. Η βελτίωση της eCommerce εμπειρίας για τα smartphones είναι μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιήσουν οι επιχειρήσεις.

Αυτή η αύξηση οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της χρήσης των smartphones. Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν περισσότερο για περιήγηση ή έρευνα, προτού αποφασίσουν σχετικά με την αγορά κάποιου πρoϊόντος. Καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη στις διαδικτυακές αγορές, οι καταναλωτές αισθάνονται πιο άνετα να ψωνίζουν μέσω smartphones. Ειδικά όταν πρόκειται για τους Millenials που έχουν μεγαλώσει περιτριγυρισμένοι από το διαδίκτυο.

Tip: Βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι βελτιστοποιημένο για smartphones & tablet. Με αυτόν τον τρόπο, κάνετε το eCommerce απλούστερο & προσβάσιμο για μεγαλύτερο κοινό.

Business People Man And Woman Shop Online Store Using Smartphone Vector, Best Cybernetics

2. Ο εξελισσόμενος ρόλος των Social Meda

Ο αριθμός των αγορών μέσω Social Media αυξάνεται ταχύτατα. Με την εισαγωγή του κουμπιού “Buy” στο Facebook & του Instagram Checkout, τα Social Media διαδραματίζουν, πλέον, σημαντικό ρόλο στον κόσμο του eCommerce. Τα Social Media έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου με τον οποίο ψωνίζουμε. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα brands να αρχίσουν να σκέφτονται πώς μπορούν να βελτιώσουν τη θέση τους στα Social Media.

Τα Social Media λειτουργούν ως έμπνευση και επιτρέπουν στα brands να ανακαλυφθούν, ενώ οι χρήστες απλά περιηγούνται στην αρχική τους. Καθώς τα Social Media συνεχίζουν να αποτελούν τακτικό μέρος της καθημερινής μας ζωής, η επιρροή τους στις αγορές μας θα αυξηθεί ραγδαία. Μέσω διάφορων plug in, όπως το Shop Insta, ο χρήστης μπορεί να αγοράσει απευθείας μέσω των Social Media, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει σελίδα.

Tip: Δημιουργήστε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το brand σας στα Social Media και χρησιμοποιήστε τα για να επηρεάσετε τους χρήστες, αλλά και για να οδηγήσετε πωλήσεις.

3. Εξατομικευμένη αγοραστική εμπειρία

Περισσότερο από το 50% των αγοραστών δηλώνουν ότι η εξατομικευμένη εμπειρία στο διαδίκτυο είναι σημαντική. Επιπλέον, το 74% των eCommerce εμπόρων πιστεύουν ότι η εξατομίκευση έχει “ισχυρή” ή “ακραία” επίδραση στην προώθηση των σχέσεων με τους πελάτες. Τα άτομα που ψωνίζουν στο διαδίκτυο ζητούν βοήθεια για να βρουν τα προϊόντα που χρειάζονται και εκτιμούν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.

Οι eCommerce επιχειρήσεις πακολουθούν αυτήν την τάση και επενδύουν σε τακτικές εξατομίκευσης, ώστε να κάνουν την εμπειρία των διαδικτυακών αγορών καλύτερη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εξατομίκευση των μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω email ή την παροχή των σωστών πληροφοριών στην ενδιαφερόμενη ομάδα καταναλωτών.

Tip: Δημιουργήστε εξατομικευμένες εμπειρίες χρηστών στο eCommerce site σας & στο Messenger chat σας, μέσω αυτοματοποιημένων προσωποποιημένων ερωτήσεων για έρευνα αναγκών του χρήστη.

4. Τα περιβαλλοντικά θέματα επηρεάζουν τους αγοραστές

Ο πράσινος καταναλωτισμός αυξάνεται και τα brands πρέπει να αναλάβουν δράση. Το 50% των ψηφιακών καταναλωτών λένε ότι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες τους επηρεάζουν τις αποφάσεις τους κατά την διάρκεια των αγορών. Οι eCommerce επιχειρήσεις πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι πρακτικές τους είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι Millennials ανοίγουν το δρόμο προς τις πράσινες καταναλωτικές συνήθειες. Είτε πρόκειται για vegan προϊόντα περιποίησης δέρματος είτε για vegan μπλουζάκια, υπάρχει μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα του περιβάλλοντος που μεταφράζεται και στο eCommerce.

Tip: Δείξτε πρακτικά το πόσο ενδιαφέρεστε για την προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργήστε προϊόντα που θα μπορέσουν να “αγγίξουν” αυτή την ανερχόμενη αγορά.

 

89f33c020f85a068a995f7be6e32717b, Best Cybernetics

5. Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε

Μέχρι το 2022 περισσότερα από 120.000 καταστήματα θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες AR, προσφέροντας μια πολύ πιο πλούσια & ολοκληρωμένη εμπειρία αγοράς. Μία από τις κυριότερες ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι όταν ψωνίζουν στο διαδίκτυο είναι η αδυναμία τους να δουν στην πραγματικότητα το προϊόν. Η τεχνολογία AR συμβάλλει στη γεφύρωση αυτού του κενού και επιτρέπει στους διαδικτυακούς αγοραστές να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Με τη χρήση του AR, οι καταναλωτές θα μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους και εάν τα προϊόντα που προτίθενται να αγοράσουν ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους. Ορισμένα eCommerce brands έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται με το AR, κάτι που θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το AR όχι μόνο για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών, αλλά και για να δώσουν στους αγοραστές τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα με τον τρόπο που θα έκαναν κατά τη διάρκεια μιας αγοράς σε ένα φυσικό κατάστημα.

Tip: Εξερευνήστε τις δυνατότητες του AR στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ξεκινήστε να σχεδιάζετε την εισαγωγή τους στην ιστοσελίδα σας. Μην αφήσετε να προηγηθεί ο ανταγωνιστής σας. 


Με την πρόοδο στην τεχνολογία και τις αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, αυτά είναι τα eCommerce trends που πρέπει να παρακολουθείτε για το 2020. Όποιο trend αποφασίσετε να υιοθετήσετε, κάντε το με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας αγορών για τους πελάτες σας και τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέση μαζί τους.

Σε αυτό το ταξίδι, η Best Cybernetics μπορεί να είναι ο ιδανικός συνοδοιπόρος, ώστε να βεβαιωθείτε πως κάθε βήμα που κάνετε χαρακτηρίζεται από ποιότητα & σταθερότητα. Βρεθείτε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας και “κλείστε” μια θέση στην κορυφή για το μέλλον.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.