22 Οκτωβρίου, 2020 bestcybernetics

eshop: 5 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Είτε σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου (eshop) είτε έχετε ήδη ένα, υπάρχουν ορισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε, αν θέλετε αυτό να είναι πετυχημένο. Μετά από μια έρευνα που έκανε η Best Cybernetics για εσάς, διαπιστώσαμε 5 κοινά λάθη που κάνουν (σχεδόν) όλες οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου κατά την κατασκευή του eshop τους.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα αναφέρουμε και θα αναλύσουμε αυτά τα 5 λάθη με σκοπό την ενημέρωσή σας και την πρόληψη ή διόρθωση κακών πρακτικών. Είστε έτοιμοι;

1. Σχεδιασμός μόνο για desktop

Τα τελευταία 2 χρόνια, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί κατά πολύ και πλέον οι άνθρωποι κουβαλάνε πάνω τους κάθε είδους gadget που τους βοηθάνε να παραμένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες online συναλλαγές πραγματοποιούνται, πλέον, μέσω των smartphone.

Παρότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες το γνωρίζουν αυτό, εξακολουθούν να κάνουν το λάθος να κατασκευάζουν eshop βελτιστοποιημένα μόνο για desktop υπολογιστές. Αυτό, όμως, θα αποθαρρύνει τους χρήστες κινητών συσκευών να κάνουν αγορές. Επίσης, η Google θα κατατάξει το eshop σας χαμηλότερα στη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να δημιουργήστε μια ιστοσελίδα και πόσο μάλλον ένα eshop, φροντίστε να έχει περιβάλλον φιλικό προς τα smartphone. Έτσι, οι πελάτες σας θα μπορούν να βλέπουν τα προϊόντα σας και να προχωράνε σε αγορά ανεξάρτητα από το ποια συσκευή χρησιμοποιούν.

Ecommerce Mobile App, Best Cybernetics

2. Μη-φιλικό περιβάλλον πλοήγησης

Τίποτα δεν αποθαρρύνει έναν δυνητικό πελάτη να κάνει μια αγορά, όπως το “κακό” περιβάλλον πλοήγησης. Απλά σκέψου το εξής: εάν πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να βρείτε τις σωστές πληροφορίες, τα σωστά κουμπιά ή αν βλέπετε πολλούς τύπους γραμματοσειρών ή πολλά χρώματα θα εκνευριζόσασταν, σωστά;

Επομένως, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να δημιουργήσετε ένα φιλικό προς τον χρήστη eshop. Με άλλα λόγια, οι επισκέπτες του θα πρέπει να μπορούν εύκολα να δουν φωτογραφίες και πληροφορίες για τα προϊόντα σας, να δουν το καλάθι τους, να ολοκληρώσουν την αγορά τους και να επιστρέψουν γρήγορα στην αρχική σελίδα με ένα κλικ.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τις βέλτιστες πρακτικές, που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στο μέγιστο να αξιοποιήσετε το eshop σας.

3. Ανεπαρκείς φωτογραφίες προϊόντων

Ένα ακόμα σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η μεταφόρτωση ανεπαρκών φωτογραφιών για τα προϊόντα τους. Συνήθως βιάζονται να λανσάρουν το eshop τους και αργότερα το μετανιώνουν, όταν δεν βλέπουν πωλήσεις παρότι υπάρχει επισκεψιμότητα.

Eκτός από την περιγραφή του προϊόντος, οι φωτογραφίες είναι η ζωτικές για τους δυνητικούς πελάτες, ώστε να κατανοήσουν τι αγοράζουν. Ειδικά όταν δεν μπορούν να δουν ή να δοκιμάσουν το προϊόν με φυσικό τρόπο. Επομένως, είναι σημαντικό να ανεβάζετε σωστές φωτογραφίες για τα προϊόντα σας και από διαφορετικές γωνίες.

Επίσης, εάν το προϊόν σας διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πρέπει να συμπεριλάβετε φωτογραφίες για κάθε απόχρωση.

4. Σύνθετη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς (checkout)

Το checkout είναι η πιο κρίσιμη διαδικασία ενός eshop. Εάν το ehop σας διαθέτει μια μακροσκελή διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς, που απαιτεί από τους πελάτες να περάσουν από διάφορες σελίδες και να συμπληρώσουν πολλές φόρμες για να κάνουν την παραγγελία τους, σίγουρα θα χάσετε πολλές παραγγελίες.

Με απλά λόγια, εάν ένας πελάτης δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει μια παραγγελία, είναι πολύ πιθανό να την εγκαταλείψει. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τους guest πελάτες (αυτούς που θα αγοράσουν μια φορά και μόνο από το eshop σας). Δώστε τους την δυνατόητα να παραγγείλουν χωρίς να απαιτείτα εγγραφή πρώτα στο eshop σας.

Δοκιμάστε το one-step-checkout.  Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης θα μπορεί να δει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (επιλεγμένα προϊόντα, τελική τιμή κ.λπ.), να συμπληρώσει τα στοιχεία του (διεύθυνση, τρόπο πληρωμής, κ.λπ.) και να προχωρήσει σε αγορά σε μια μόνο σελίδα. Αυτό τελικά επιταχύνει τη διαδικασία αγοράς και αυξάνει τελικά τις πιθανότητες να πραγματοποιήσετε πωλήσεις.

Winning E Commerce Website That Gets 3X Sales 1 Scaled 1, Best Cybernetics

5. Κακή εξυπηρέτηση πελατών

Παρόλο που οι περισσότεροι αγοραστές πραγματοποιούν απευθείας τις παραγγελίες τους χωρίς να επικοινωνούν με την υποστήριξη πελατών, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να υπάρχει μια σωστή στρατηγική εξυπηρέτησης τους. Όταν οι εν δυνάμει αγοράστες φτάνουν στο eshop σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται σίγουροι ότι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον για τυχόν ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν.

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι οι σημερινοί καταναλωτές ψωνίζουν 24/7, πρέπει να εφαρμόσετε προσεκτικά ένα κατάλληλο πρόγραμμα εξυπηρέτησης πελατών, έτσι ώστε τα ερωτήματα των πελατών να μπορούν να απαντηθούν γρήγορα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.


Αυτά είναι, λοιπόν, τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες κατά την κατασκευή της διαδικτυακής τους επιχείρησης. Στην πραγματικότητα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι εάν δεν αποφύγετε αυτά τα λάθη, σίγουρα θα μείνετε πίσω.

Η Best Cybernetics, με 10+ χρόνια εμπειρία στην κατασκευή και προώθηση μοναδικών eshop, είναι ο συνεργάτης που ψάχνετε για την δημιουργία ενός αξιόπιστου και πλήρως λειτουργικού eshop. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για εμάς ή για να σας συμβουλέψουμε σχετικά με την δημιουργία του eshop σας.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.