16 Ιουλίου, 2020 bestcybernetics

Διαφήμιση στο Internet – 5 τρόποι προώθησης της εταιρίας σου

Oι τρόποι, με τους οποίους οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων μπορούν να προωθήσουν την εταιρία τους και να τραβήξουν την προσοχή, έχουν αλλάξει δραματικά την τελευταία δεκαετία.  Πλέον η διαφήμιση στο Internet παίζει καθοριστικό ρόλο.

Μια ερευνητική έκθεση της Zenith αναφέρει ότι οι συνολικές δαπάνες για διαφήμιση στο Internet θα αυξηθούν κατά 12,4% το 2020 και θα αντιπροσωπεύουν, πλέον, το 53% των συνολικών διαφημιστικών δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες από τις μισές δαπάνες για διαφήμιση ξοδεύονται σε διαδικτυακά μέσα.

Με τον κόσμο να στρέφεται όλο και περισσότερο προς το διαδίκτυο, η δύναμη της διαφήμισης στο Internet μεγαλώνει εκθετικά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιήσεις τις αυξανόμενες τάσεις και να διαφημίσεις την επιχείρησή σου online.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τους 6 πιο δημοφιλείς τρόπους online προώθησης, αλλά και πώς να τους χρησιμοποιήσουμε. Είσαι έτοιμος;

1. Διαφημίσεις στα Social Media

Η διαφήμιση είναι η οικονομική μηχανή που οδηγεί όλα τα Social Media. Το LinkedIn ξεκίνησε να προσφέρει την δυνατότητα για πληρωμένες διαφημίσεις το 2005, ενώ το Facebook το 2007. Ο κόσμος έχει συνηθίσει την ιδέα του να βλέπει διαφημίσεις κατά την περιήγηση του στα Social Media. Πολλά άτομα θα τις παρακάμψουν, αλλά θα τις δουν, γεγονός που βοηθάει στην εξοικείωση του χρήστη. Με την δημιουργία εργαλείων, όπως η φόρμα δυνητικών πελατών στο Facebook, η πλατφόρμα έχει αυξήσει τους τρόπους με τους οποίους οι διαφημιζόμενοι μπορούν να φτάσουν το κοινό τους.

Για όσους θέλουν να διαφημιστούν στο Facebook, το μέσο κόστος ανά απόκτηση πελάτη (CPA) στο Facebook είναι φυσιολογικό. Μια μελέτη του 2018 από το Wordstream έδειξε ότι το μέσο CPA σε όλους τους κλάδους ήταν 18,68$ στο Facebook (σε σύγκριση με 48,96$ στις Google Ads).

Πλεονεκτήματα: χαμηλότερο κόστος από το Google, υψηλός όγκος εμφανίσεων
Μειονεκτήματα: λιγότερο κλικ, χαμηλότερη απήχηση σε ορισμένες αγορές

Social Media Advertisements, Best Cybernetics

2. Πληρωμή ανά κλικ (pay-per-click)

Η Google είναι μια μηχανή διαφήμισης, όσο και αν δε της φαίνεται. Μπορεί να σου δίνει χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία (Gmail, Ημερολόγια κ.λπ.) δωρεάν, αλλά παρέχει όλα αυτά τα ωραία πράγματα για να βεβαιωθεί ότι βλέπεις τις διαφημίσεις της. Το 85% των εσόδων της Google προέρχεται από τις Google Ads.

Ένα από τα τεράστια οφέλη της διαφήμισης pay-per-click είναι το γεγονός ότι πληρώνεις μόνο όταν κάνουν κλικ οι χρήστες. Η ικανότητα στόχευσης & δοκιμής συγκεκριμένων αγορών και η εκτέλεση εξειδικευμένων καμπανιών αυξάνει την πιθανότητα μετατροπής του επισκέπτη σε πελάτη.

Ίσως το μόνο μειονέκτημα είναι ο ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες του ίδιου κλάδου. Λόγω της ευκολίας πρόσβασης στις Google Ads, οι περισσότερες δημοφιλείς αγορές έχουν πολλούς διαφημιζόμενους που αγωνίζονται για την πρώτη θέση.

Πλεονεκτήματα: πολύ εύκολο στη ρύθμιση, κόστος μόνο για κλικ, καλή πιθανότητα μετατροπών
Μειονεκτήματα: ο υψηλός ανταγωνισμός μπορεί να είναι ακριβός σε ορισμένες αγορές

3. email Marketing

Πριν από 15 χρόνια, όταν λάμβανες promotional email, το άνοιγες. Σήμερα, οι πιθανότητες να ανοίξει κάποιος όλα τα promotional emails που του έχουν σταλεί έχουν μειωθεί. Ενώ το open rate ανά χρήστη έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 10 χρόνια, για το 2019, το μέσο open rate ήταν σταθερά στο 22%, ποσοστό αρκετά θετικό.

Ανάλογα με την αγορά που απευθύνεσαι, η αποστολή newsletter στους εγγεγραμμένους χρήστες μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή. Ειδικά όταν περιλαμβάνονται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής, οι καμπάνιες μέσω email μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου στο μυαλό των καταναλωτών.

Πλεονεκτήματα: δωρεάν ή πολύ χαμηλό κόστος, απλή ρύθμιση, μπορεί να αυξηθεί η απήχηση με την πάροδο του χρόνου
Μειονεκτήματα: χαμηλότερη απήχηση συγκριτικά με τις προηγούμενες μεθόδους

Improve Email Deliverability Blog Featured Image, Best Cybernetics

4. Influencer Marketing

Ένα αρκετά νέο μοντέλο διαφήμισης έχει αναπτυχθεί, λόγω της αυξημένης δημοτικότητας των μικρο-διασημοτήτων και των influencers. Δημοφιλείς, τόσο στο Instagram όσο και στο Youtube, οι influencers είναι άτομα που έχουν μια μεγάλη βάση ακόλουθων (10.000+ ακόλουθοι είναι μια τυπική μέτρηση).

Το Influencer Marketing μπορεί να βοηθήσει τόσο στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand σου, όσο και στα κίνητρα αγορών. Σύμφωνα με μια μελέτη της SproutSocial, η μέση τιμή για τη χρήση ενός influencer για την προώθηση ενός brand είναι 271$ ανά δημοσίευση. Για influencers με περισσότερους από 100.000 ακόλουθους, το μέσο κόστος είναι 763$ ανά δημοσίευση.

Πλεονεκτήματα: μπορεί να σου δώσει πρόσβαση σε εξειδικευμένες αγορές και να δημιουργήσει γρήγορα brand awareness 
Μειονεκτήματα: απρόβλεπτα έσοδα από πωλήσεις, δυσκολότερο να πετύχεις μετατροπές

5. Διαφημίσεις podcast

Με την αύξηση της δημοτικότητας των podcast (βλέπε Spotify) τα τελευταία δέκα χρόνια, δημιουργήθηκαν αρκετές δυνατότητες για τους διαφημιζόμενους ώστε να αξιοποιήσουν ένα ενδιαφερόμενο κοινό.

Αυτοί που κάνουν διαφήμιση με την χρήση podcaster (έτσι λέγεται αυτός που κάνει το podcast) συχνά ονομάζονται «χορηγοί», καθώς επιτρέπουν στους podcasters να επωφεληθούν από την διαφήμιση. Ως αντίτιμο για τη χορηγία, υπάρχει συνήθως μια διαφήμιση (παρόμοια με το ραδιόφωνο) που παρουσιάζει ο podcaster σε κάθε επεισόδιο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της διαφήμισης σε podcast είναι ότι το κοινό έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο άτομο που παρουσιάζει την διαφήμιση. Οι περισσότεροι ακροατές γνωρίζουν ότι ο podcaster δεν θα διαφήμιζε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν ταιριάζουν στο κοινό του ή που δεν τα εμπιστεύεται.

Αν θέλεις να διαφημιστείς σε ένα podcast, η τρέχουσα τιμή είναι 18-25$ CPM (κόστος ανά χίλιες λήψεις). Μερικά από τα πιο δημοφιλή podcast μπορούν να χρεώσουν μεταξύ 40-80$ CPM και συνήθως διαφημίζουν μόνο προϊόντα που χρησιμοποιούν προσωπικά.

Πλεονεκτήματα: στοχευμένο κοινό, υψηλή εμπιστοσύνη, λογικό κόστος
Μειονεκτήματα: οι διαφημίσεις μπορούν να παραλειφθούν και ενδέχεται να απαιτούνται επανειλημμένες καμπάνιες για αποτελεσματικότητα

Undraw Podcast Q6p7 1280x640 1, Best Cybernetics

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους για διαφήμιση στο Internet. Είναι φανερό πως η αγορά έχει στραφεί στο διαδίκτυο και η digital παρουσία είναι πλέον απαραίτητη. Η Best Cybernetics, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο Digital Marketing, είναι ο ιδανικός συνεργάτης που ψάχνεις για να εκτοξεύσεις την αναγνωρισιμότητα του brand σου και να αυξήσεις την απήχηση των προϊόντων/υπηρεσιών σου.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την διαφήμιση στο Internet ή θέλεις ένα Digital Agency να αναλάβει την προώθηση του brand σου, τότε μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και εμείς θα φροντίσουμε να σου προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση (36ο μοιρών) διαφήμισης.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

 

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.