2 Απριλίου, 2020 George

Κατασκευή eShop: η πολυτέλεια που έγινε ανάγκη

Χρόνο με το χρόνο, οι ώρες που βρισκόμαστε online είτε για δουλειά, είτε για εκπαίδευση, είτε για ψυχαγωγία αυξάνονται. Πλέον σχεδόν όλες οι εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες συνδέονται με το Internet. Αυτό σημαίνει πως και οι εν δυνάμει πελάτες μιας επιχείρησης βρίσκονται συνεχώς online και μπορούν να διεξάγουν έρευνα για προϊόντα και υπηρεσίες ή ακόμα και να αγοράσουν.

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και πόσο επωφελές είναι για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις;

Στο σημερινό άρθρο της Best Cybernetics θα πάρετε όλες τις απαντήσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τη σημασία των eShop στην καθημερινή μας ζωή.

1. Μεγάλη ποικιλία προϊόντων (καταναλωτής)

Σε μικρές πόλεις ή χωριά, οι άνθρωποι χρειάζεται να συμβιβαστούν λόγω των μικρών καταστημάτων σε μια περιορισμένη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης, οι καταναλωτές πρέπει να επισκεφθούν 5 έως 6 καταστήματα παπουτσιών (π.χ.), ώστε να βρουν αυτό που πραγματικά θέλουν (χρώμα, μέγεθος, τιμή κλπ) και να το αγοράσουν.

Γι ‘αυτό το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι σημαντικό. Αυξάνει την ποικιλία των προϊόντων και των υπηρεσιών, επεκτείνοντας τα όρια του παραδοσιακού εμπορίου. Οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφθούν παραπάνω από 5 ιστοσελίδες για να βρουν το ιδανικό ζευγάρι παπουτσιών μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι που είναι πολύ πιο βολικό από την επίσκεψη σε 5 διαφορετικά καταστήματα. Μπορούν να ελέγξουν τα χρώματα, τις προσφορές, τα μεγέθη και διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τα παπούτσια. Και χρειάζονται  μόνο 20 με 30 λεπτά για να αποφασίσουν, ενώ με την παραδοσιακή μέθοδο εμπορίου πρέπει να “σπαταλήσουν” ολόκληρη την μέρα τους για να επισκεφθούν τα πιθανά καταστήματα.

2. Χαμηλότερο κόστος (επιχείρηση)

Η πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο είναι λιγότερο δαπανηρή από την παραδοσιακή μέθοδο. Επαναλαμβανόμενα έξοδα, όπως η ενοικίαση και διαχείριση των καταστημάτων, η ασφάλεια, η μεταφορά και οι μισθοί μειώνονται αρκετά με την υιοθέτηση ενός μοντέλου ηλεκτρονικού καταστήματος. Έτσι, οι επιχειρήσεις έχουν και την πολυτέλεια να πουλήσουν τα προϊόντα τους με χαμηλότερο κόστος και άρα χαμηλότερη τελική τιμή.

 

Untitled, Best Cybernetics

3. Προσφορές και ειδοποιήσεις (καταναλωτής)

Παλαιότερα, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν για τα καινούργια προϊόντα που είχαν έρθει στα καταστήματα μέχρι να τα επισκεφθούν. Επίσης, οι έμποροι είχαν σχετική άγνοια για το τι είναι “ζεστό” στη διεθνή αγορά. Σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις καλύτερες ευκαιρίες αγορών μέσα από μια επίσκεψη σε ένα eShop από το κινητό τους ή μέσω push ειδοποιήσεων που έρχονται αυτόματα στο κινητό.

Πλέον, όλοι οι άνθρωποι, όπου και αν βρίσκονται μπορούν να ενημερωθούν και να αγοράσουν. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει συνδέσει ανθρώπους και έχει μικρύνει το χάσμα ανάμεσα στο αγοραστή της πόλης και τον αγοραστή του χωριού, περιορίζοντας έτσι τα φυσικά όρια στον κόσμο.

4. Ταχύτερη επέκταση (επιχείρηση)

Περασμένες είναι οι μέρες που ήταν δύσκολο για τους τοπικούς εμπόρους να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο. Η επέκταση ηταν δύσκολη λόγω των συνθηκών της αγοράς, του τοπικού ανταγωνισμού, της χαμηλής διαφημιστικής απόδοσης, της μικρής κεφαλαιακής επάρκειας, των συμφερόντων των καταναλωτών και πολλών άλλων παραγόντων.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο πρόσφερε μια ευκαιρία σε αυτούς τους οραματιστές που αγωνίζονται για την επέκταση των επιχειρήσεών τους. Μέσω ενός eShop, μια επιχείρηση μπορεί να πουλήσει πιο εύκολα τα προϊόντα της σε άλλες πόλεις ή χώρες, καθώς με το Digital Marketing είναι εφικτή η διαφήμιση προς όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ταχύτερη επέκταση και με λίγοτερα κόστη.

5. Ευκολότερη διατήρηση πελατών (επιχειρήσεις)

Όταν κάποιος αγοράζει ηλεκτρονικά προϊόντα ή υπηρεσίες, η ταυτότητα και οι προτιμήσεις τους παραμένουν αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων των πωλητών. Αυτό σημαίνει πως οι πωλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους πελάτες τους με ενημερώσεις και προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό στο παραδοσιακό εμπόριο.

Retention 844x422 1, Best Cybernetics

6. Καλύτερη εμπειρία πελατών (καταναλωτής)

Κάθε αλληλεπίδραση σε ένα eShop ή σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα δημιουργεί δεδομένα. Αυτά χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις, ώστε να προσφέρουν εξατομικευμένη εμπειρία σε κάθε πελάτη και να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει το σωστό προϊόν ή υπηρεσία.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένα άτομο ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπουτσιών από ένα eShop, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο την δεδομένη στιγμή στο μέγεθος του. Όταν η πλατφόρμα συνειδητοποιήσει (από τα αποθηκευμένα δεδομένα) ότι δεν μπόρεσε να πουλήσει το προϊόν σε έναν πελάτη λόγω έλλειψης αποθέματος, θα ειδοποιήσει την επιχείρηση για να φέρει το συγκεκριμένο μέγεθος και να ειδοποιήσει τον πελάτη ότι τα παπούτσια είναι τώρα διαθέσιμα στο μέγεθος του. Κάποιοι μπορεί να το ονομάσουν στόχευση, αλλά μοιάζει περισσότερο με μια εξατομικευμένη εμπειρία προς όφελος των καταναλωτών.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, συμπεραίνουμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πολυτέλεια που έγινε ανάγκη, ώστε να μπορέσει μια επιχείρηση να αυξήσει τα κέρδη της και να επεκταθεί.

Στην Best Cybernetics ειδικευόμαστε στην κατασκευή, αλλά και στην προώθηση ηλεκτρονικών καταστημάτων, έχοντας περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να μεγαλώσουν τα εσοδά τους και να πετύχουν.

Εάν έχεις απορίες ή θέλεις να συνεργαστείς με μια εταιρία που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις σου, επικοινώνησε μαζί μας.

“We create and promote brands, grow businesses, lead sales and ensure success and effectiveness. Trusts us!”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.