24 Ιουνίου, 2017 Best Cybernetics

12 κορυφαία εργαλεία για την βελτιστοποίηση του eshop σου

Ο αριθμός των εργαλείων που είναι διαθέσιμα για κάθε eshop είναι εντυπωσιακός. Μπορείς, κυριολεκτικά, να βρεις εργαλείο για το οτιδήποτε. Από εργαλεία για την αυτοματοποίηση των marketing ενεργειών, μέχρι εργαλεία για την διαχείριση των παραγγελιών & των διαδικασιών ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία για το eshop σου μπορείς να απογειώσεις τις πωλήσεις σου και να γλιτώσεις (απεριόριστα) πολύ χρόνο. Είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς, όμως, και να χάσεις την μπάλα (επηρεασμένοι από το Euro!) με τις τόσες πολλές επιλογές.
Με περισσότερα από 10 χρόνια στο παιχνίδι των eshop και πάνω από 5 χρόνια εμπειρίας στο Digital Marketing, οι #DigitalSuperheroes γνωρίζουν ποια εργαλεία μπορούν να λειτουργήσουν για εσένα και την επιχείρησή σου. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα πιο σημαντικά εργαλεία για ένα eshop χωρισμένα ανά κατηγορία.

Εργαλεία έρευνας

Η δημιουργία ενός επιτυχημένου eshop έχει να κάνει (κυρίως) με τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Εάν δεν γνωρίζεις τίποτα για τους ανταγωνιστές σου, έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι. Από τις εκατοντάδες επιλογές εργαλείων έρευνας που υπάρχουν, εντοπίσαμε τα τρία (3) πιο σημαντικά:

 • SEMrush
  Εάν έχεις eshop & τρέχεις διαφημίσεις online σίγουρα χρειάζεσαι στατιστικά στοιχεία για την απόδοση της σελίδας σου ή τις κορυφαίες λέξεις-κλειδιά στην αγορά σου. Σε αυτά, αλλά και ακόμα περισσότερα, μπορεί να σε επωφελήσει η ιστοσελίδα: SEMrush. Αυτό το εργαλείο έρευνας για eshop παρακολουθεί περισσότερες από 106 εκατομμύρια λέξεις-κλειδιά & περισσότερα από 87 εκατομμύρια domains.Μπορείς να ελέγξεις/παρακολουθήσεις το δικό σου eshop & τους ανταγωνιστές σου και να λάβεις μια αναφορά. Σε αυτή την αναφορά θα βρεις πλεονεκτήματα & αδυναμίες του eshop, μια αναλυτική σύγκριση με τους leaders της αγοράς, τρόπους για να βελτιώσεις το SEO, κ.α.
 • Ahrefs
  Στην Best Cybernetics χρησιμοποιούμε το εργαλείο Ahrefs για την ανάλυση των online marketing στρατηγικών των ανταγωνιστών ή leader της εκάστοτε αγοράς. Εάν μπορείς να αγοράσεις μόνο ένα ερευνητικό εργαλείο, τότε προτείνουμε να είναι αυτό. Είναι ένα εξαιρετικό all-in-one εργαλείο, το οποίο όμως (σε αντίθεση με το SEMrush) δεν διαθέτει κάποια βαθύτερα χαρακτηριστικά, όπως τη δημιουργία συνδέσμων ή την διαχείριση Social Media λογαριασμών.

Ergaleia Ereunas, Best Cybernetics

Εργαλεία διαχείρισης

Μόλις αποκτήσεις ένα eshop, πρέπει να το γεμίσεις με απόθεμα, να μάθεις να διαχειρίζεσαι τους υπαλλήλους & τους εξωτερικούς σου συνεργάτες και να παρακολουθείς τον προϋπολογισμό & τα καθημερινά οικονομικά σου. Ένα εργαλείο διαχείρισης μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τον όγκο αυτών των εργασιών, αλλά και να τις βελτιστοποιήσεις στο μέγιστο.

 • Monday
  Το Monday είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο παραγωγικότητας. Εκτός από την διαχείριση των εργασιών (με λίστες to-do π.χ.), το Monday είναι ιδανικό και για τη διαχείριση των project, των δυνητικών πελατών και των καθημερινών διαδικασιών (π.χ. postάρισμα στα Social Media) ενός eshop. Στην αρχή, μπορεί να σου φανεί χαοτικό, όπως τα περισσότερα ευέλικτα εργαλεία, αλλά μόλις το συνηθίσεις θα κάνει την ζωή σου πολύ πιο απλή & αποδοτική.
 • Asana
  Διαθέσιμο για επιχειρήσεις ή ιδιώτες, η Asana είναι μια management πλατφόρμα που επιτρέπει την ανάθεση εργασιών, τον προγραμματισμό & την παρακολούθησή τους. Ο κάθε χρήστης μπορεί να εισάγει αρχεία στην πλατφόρμα, ενώ τα μέλη της ομάδας μπορούν να λαμβάνουν και ειδοποιήσεις (π.χ. για τυχόν επερχόμενα deadlines). Οι ομαδικές συνομιλίες επιτρέπουν την επίτευξη δομημένης επικοινωνίας & τη συνεργασία με freelancers από οποιοδήποτε σημείο της γης.
 • Wave
  Το Wave είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη & δωρεάν λογιστική πλατφόρμα για μικρές, διαδικτυακές επιχειρήσεις. Με έδρα στον Καναδά, μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και να συνδεθεί με εφαρμογές όπως Stripe, Paypal, Google Drive, κ.α. Σου δίνει τη δυνατότητα για άμεσες καταθέσεις, μισθοδοσία, τιμολόγηση, φορολογικούς υπολογισμούς, διαχείριση εσόδων, κ.α.

Εργαλεία Marketing

Αν δεν δημιουργήσεις ένα marketing plan που θα ακολουθείς/παρακολουθείς καθημερινά, δεν είναι εύκολο να κάνεις πωλήσεις. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαλεία marketing για eshop, που καλύπτουν τα πάντα. Από τον αυτοματισμό των Social Media, έως το affiliate marketing & τη διαχείριση των ήδη υπάρχοντων πελατών. Χρειάζεσαι ένα εργαλείο, λοιπόν, που θα σου επιτρέπει να παρακολουθείς τις αποδόσεις των καμπανιών σου, να ελαχιστοποιείς το χρόνο που αφιερώνεις σε εργασίες, όπως Social Media & email marketing, και να μην κοστίζει μια περιουσία.

 • Omnisend
  Με ροή εργασίας & έτοιμα email templates που εστιάζουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τη δυνατότητα να τραβήξεις & να συνδέσεις προϊόντα απευθείας από το eshop σου, custom εκπτωτικά κουπόνια που μπορείς να δημιουργήσεις με λίγα μόνο clicks, κ.α., το Omnisend είναι μια ολοκληρωμένη eCommerce πλατφόρμα που ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των online πωλητών. Το email marketing γίνεται πιο εύκολο & στοχευμένο από ποτέ.
 • Feed4
  Το Feeds4 δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει & να διανείμει περιεχόμενο για τους σκοπούς του affiliate marketing. Προσφέρει τη δυνατότητα διανομής διαφημιστικού περιεχομένου σε όλο το διαδίκτυο και διευκολύνει την εισαγωγή του μέσω βολικών APIs.
 • Buffer
  Το περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς, παρά τις προβλέψεις πως η βασιλεία του θα τελειώσει. Το να παρακολουθείς, λοιπόν, τα trends & τα ενδιαφέροντα του κοινού σου, να προγραμματίζεις τις δημοσιεύσεις στα Social Media και να ενισχύεις την αφοσίωση του κοινού σου, γίνεται πολύ πιο εύκολο με το Buffer. Τέλος, τα εξειδικευμένα στατιστικά στοιχεία που σου προσφέρει, μπορούν να βοηθήσουν πολύ τις marketing/remarketing ενέργειές σου.
 • Antavo
  Οτιδήποτε κάνει τις αγορές ή την αλληλεπίδραση με το brand σου διασκεδαστική, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις. Αυτή είναι η αρχή πάνω στην οποία βασίζεται στο gamification. Με την βοήθεια του Antavo, μπορείς να μπεις και εσύ στο παιχνίδι. Χρησιμοποιείται από κορυφαία eshop, αλλά και μικρά brands, για τη διατήρησ της αφοσίωσης των υπάρχοντων πελατών, με περισσότερα από 40 προγράμματα επιβράβευσης.
 • Exit Bee
  Χρησιμοποιώντας τη ψυχολογία της συμπεριφοράς του καταναλωτή για να στοχεύσουν τους κατάλληλους πελάτες τη κατάλληλη στιγμή, τα αναδυόμενα παράθυρα του Exit Bee αυξάνουν τα ποσοστά μετατροπής, μειώνουν την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών και παρέχουν στους επισκέπτες τους eshop σου προσεκτικά, στοχευμένα μηνύματα.

Marketing Tools, Best Cybernetics

Εργαλεία στατιστικών

Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούν την επιστήμη των δεδομένων (Data Science) για να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις το τι θέλουν από σένα οι πελάτες σου, γιατί ήρθαν στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα και πως μπορείς να προσελκύσεις περισσότερους. Η παρακολούθηση αυτών των στατιστικών δεν αποτελεί πλεονέκτημα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά αναγκαιότητα.

 • Google Analytics
  Δωρεάν & γεμάτο σημαντικές πληροφορίες. Μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις μετατροπές στις PPC (pay per click) διαφημίσεις σου, να βελτιστοποιήσεις το eshop & τις περιγραφές των προϊόντων σου, αλλά και να παρακολουθήσεις τη συμπεριφορά των επισκεπτών στο κατάστημά σου. Εάν δεν είσαι εξοικειωμένος με τον τρόπο λειτουργίας των Google Analytics, προσφέρεται δωρεάν εκπαίδευση από την πλατφόρμα για να σε βοηθήσει να μάθεις πως να χρησιμοποιείς αυτό το ισχυρό εργαλείο.
 • VWO: Visual Website Optimizer
  Η λίστα των δυνατοτήτων που προσφέρει το VWO ξεπερνά κατά πολύ τα τυπικά στατιστικά στοιχεία. Το εργαλείο αυτό προσφέρει heat & click maps που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη βελτιστοποίηση των μετατροπών. Συνδυάζεται άριστα με τις περισσότερες μεγάλες eCommerce πλατφόρμες και σου επιτρέπει να δοκιμάσεις, να αναλύσεις, να επεξεργαστείς & να στοχεύσεις τις καμπάνιες σου.

Όταν δημιουργείς μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, αισθάνεσαι ανίκητος. Ο ενθουσιασμός είναι υψηλός (δεν είναι κακό αυτό), αλλά ο προϋπολογισμός συχνά δεν είναι. Θυμήσου να σχεδιάσεις προσεκτικά την στρατηγική σου, να επιλέξεις τα σωστά εργαλεία και να επενδύσεις εκεί που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα των #DigitalSuperheroes της Best Cybernetics είναι εδώ για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και να εγγυηθεί πως θα κάνεις τα σωστά βήματα.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.