19 Νοεμβρίου, 2020 bestcybernetics

La Casa de Papel: 5 μαθήματα marketing που μπορεί να μας δώσει

Το La Casa De Papel είναι μια από τις δημοφιλέστερες σειρές του Netflix. Αυτή η σειρά, εκτός από δράση, ανατροπές και εξυπνάδα, μπορεί να προσφέρει και κάτι παραπάνω. Παρακολουθώντας την (για 4η φορά), καταλήξαμε πως μπορεί να μας δώσει μερικά πολύτιμα μαθήματα marketing.

Στο σημερινό μας blog post λοιπόν, παρουσιάζουμε 5 μαθήματα marketing, έτσι ώστε κάθε φορά που σχεδιάζετε την marketing στρατηγική της εταιρίας σας να σιγοτραγουδάτε το Bella Ciao. Shall we?

#1: Μελετήστε την αγορά σας inside-out

Ένα από τα στοιχεία που μας ενθουσίασαν στην σειρά, ήταν το πως ο καθηγητής συνέχιζε να επινοεί έξυπνες στρατηγικές για να αντιμετωπίσει την αστυνομία και να καθοδηγήσει τη συμμορία του. Πως το κατάφερνε αυτό; Είναι απλό. Ο καθηγητής γνώριζε το σύστημα inside-out. Μπορούσε να προβλέψει τις κινήσεις που θα έκανε η αστυνομία/στρατός και άρα να σχεδιάσει μια στρατηγική αντιμετώπισης τους.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχετε μια εις βάθος κατανόηση της αγοράς σας, αλλά και του επιχειρηματικού μοντέλου του πελάτη σας. Γνωρίζοντας το κοινό-στόχο σας, το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει και τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν είναι υψίστης σημασίας για την αποτελεσματικοτητα των καμπανιών σας.

Money Heist Professor Alvaro Morte 1200, Best Cybernetics

#2: Αναλυτικός σχεδιασμός

Ο καθηγητής (εε ναι, αγαπάμε Professor) πριν εκτελέσει τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία, φρόντισε να κάνει μια εκτεταμένη έρευνα. Οι πολλοί μήνες έρευνας, εκπαίδευσης και σχολαστικού σχεδιασμού ήταν καθοριστικοί για τον μετριασμό των κινδύνων/ρίσκων. Η έρευνα τον βοήθησε να έχει στην διάθεσή του αναρίθμητα σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπως το Plan Chernobyl ή το Plan Cameroon, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά.

Οι marketers, αντίστοιχα, θα πρέπει να φροντίσουν οι στρατηγικές τους να υποστηρίζονται από μια εκτενή έρευνα και να σχεδιάσουν  περιεχόμενο για έκτακτες ανάγκες. Αυτό, προετοιμάζει την ομάδα σας, τόσο διανοητικά όσο και λειτουργικά, για να αντιμετωπίσει μια δυσμενή συνθήκη.

#3: Παίξτε στα δυνατά σας στοιχεία

Το δυνατό στοιχείο του καθηγητή ήταν η απομακρυσμένη παρακολούθηση της εκτέλεσης της ληστείας. Μέσω των εργαλείων που είχε στην διάθεσή του μπορούσε να μοιράζει καθήκοντα στα μέλη της συμμορίας του.

Ομοίως, οι marketers θα πρέπει να παίξουν στα δυνατά σημεία της εκάστοτε πλατφόρμας. Προσδιορίστε το ποια πλατφόρμα και ποιο περιεχόμενο λειτουργεί καλύτερα για το brand σας και το κοινό-στόχο σας.

#4: Αυτοσχεδιάστε

Η Tokyo ήταν ο πιο παρορμητικός χαρακτήρας της σειράς και συχνά απομακρυνόταν από το αρχικό σχέδιο. Η συμμορία, λοιπόν, έπρεπε συνεχώς να αυτοσχεδιάζει για να κρατήσει ζωντανό το σχέδιο.

Ως marketers, θα πρέπει πάντα να έχουμε τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε, όταν παρά τις βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού, η αβεβαιότητα μπαίνει στην ζωή του brand μας. Για παράδειγμα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19, τα brands έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν και να αλλάξουν τις αρχικές στρατηγικές τους, ώστε να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες τάσεις κατανάλωσης.

Ursula Corbero La Casa De Papel, Best Cybernetics

#5: Ορίστε το πρόσωπο του brand σας (brand persona) και εμμείνετε σε αυτό

Ολόκληρη η ληστεία βασιζόταν στην υπόθεση ότι δεν θα υπήρχε αιματοχυσία. Δεν θα έκλεβαν χρήματα από ανθρώπους, αλλά θα δημιουργούσαν τα δικά τους χρήματα. Αυτοί οι αυτοανακηρυγμένοι Ρομπέν των Δασών, δημιούργησαν μια κουλτούρα χρησιμοποιώντας τις μάσκες του Dali. Μέσω αυτού του συμβόλου αντίστασης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υποστήριξη της μάζας, που εμφανίστηκε για να γίνει μάρτυρας της εξέγερσης ενάντια στις άδικες οικονομικές πρακτικές.

Οι marketers, αντίστοιχα, πρέπει να χαράξουν μια θέση στο μυαλό των καταναλωτών τους δημιουργώντας μια μοναδική brand persona. Πρέπει να επικεντρωθείτε στο πως θα κάνετε το brand σας ξεχωριστό στο μυαλό των καταναλωτών σας και ταυτόχρονα να παραμείνετε πιστοί σε αυτή την persona.


Αυτά είναι μερικά από τα μαθήματα marketing που μπορεί να προσφέρει η συμμορια του Professor στην δική σας συμμορία marketing. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα της Best Cybernetics είναι εδώ για να σας βοηθήσει με επιπρόσθετες συβουλές marketing για το brand σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.