18 Φεβρουαρίου, 2021 George

LinkedIn: 5 λόγοι για να το χρησιμοποιήσεις για B2B Marketing

Με περισσότερα από 660 εκατομμύρια μέλη, το LinkedIn έχει εξελιχθεί γρήγορα στη νούμερο ένα πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις. Μέσω του LinkedIn marketing, οι B2B marketers μπορούν να βρουν τον επόμενο συνεργάτη τους, αλλά και να παρουσιάσουν την εταιρεία τους σε εν δυνάμει πελάτες σε όλο τον κόσμο.
Εάν ο τεράστιος όγκος επαγγελματιών που βρίσκονται στην πλατφόρμα δεν αρκεί για να σας πείσει να εντάξετε το LinkedIn Marketing στο marketing plan σας, έχουμε συγκεντρώσει ακόμα 5 λόγους. Συνεχίστε να διαβάζετε, λοιπόν, και θα σας πείσουμε.

#1: Περιεχόμενο, περιεχόμενο, περιεχόμενο

Στις κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Instagram, ο πρωταρχικός σκοπός του χρήστη είναι να δει χαριτωμένες φωτογραφίες μωρών ή να μάθει τα νέα των συμμαθητών του από το γυμνάσιο. Στο LinkedIn, όμως, οι χρήστες ψάχνουν τρόπους για να εμπλουτίσουν την επαγγελματική τους ζωή. Μπορεί να αναζητούν time management συμβουλές για την εταιρεία τους ή κάποιο εκπαιδευτικό λογισμικό για τους υπαλλήλους τους. Εκεί εμφανίζεστε εσείς και η εταιρεία σας, προτείνοντας τις δικές σας υπηρεσίες/προϊόντα.
Στο LinkedIn, οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται σε ένα news feed γεμάτο με ειδήσεις για την επιχειρηματικότητα, συμβουλές από experts, καθώς και με ιδέες & προτάσεις. Αυτό σημαίνει πως οι διαφημίσεις είναι στο “σπίτι τους”. Η διαφήμισή σας στο LinkedIn λαμβάνεται καλύτερα (πιο native) από μια διαφήμιση στο Facebook, όταν μιλάμε για B2B υπηρεσίες ή προϊόντα.

#2: Εξαιρετικές δυνατότητες στόχευσης

Μεγάλο μέρος των δεδομένων που χρησιμοποιεί το LinkedIn για την στόχευση των διαφημίσεων προέρχεται απευθείας από τους χρήστες του. Εάν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο, αυτά τα δεδομένα μπορούν να φέρουν την εταιρεία σας μπροστά στο κοινό-στόχο σας με απόλυτη επιτυχία.
Οι επιλογές στόχευσης του LinkedIn είναι σχεδόν απεριόριστες. Μερικά από τα δεδομένα που μπορείτε να επιλέξετε είναι:

 • η χώρα & περιοχή στόχευσης
 • οι κλάδοι των επιχειρήσεων που σας ενδιαφέρουν (agriculture, IT, κ.λπ.)
 • οι θέσεις εργασίας των χρηστών που επιθυμείτε να προσεγγίσετε
 • το μέγεθος των επιχειρήσεων που θέλετε να στοχεύσετε
 • τα skills που θέλετε να έχουν οι χρήστες

Αυτές οι δυνατότητες στόχευσης δίνουν μια διαφορετική δυναμική στις διαφημίσεις σας και θα το καταλάβατε από την πρώτη κιόλας προσπάθεια.
Untitled Design 10 1, Best Cybernetics

#3: Αποτελεσματική χρήση των δικών σας δεδομένων

Γνωρίζετε ήδη ποιον ακριβώς θέλετε να προσεγγίσετε; Τότε, απλώς ανεβάστε μια λίστα από email στο LinkedIn και αυτό θα τα ταιριάξει με τους αντίστοιχους λογαριασμούς των χρηστών του. Εάν η λίστα σας αντιστοιχεί με επιτυχία σε 300 ή περισσότερους λογαριασμους, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα Matched Audience που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε καμπάνια στο LinkedIn.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα ονόματα των εταιρειών που θέλετε να προσεγγίσετε. Απλά ανεβάστε μια λίστα στην πλατφόρμα και αφήστε την να κάνει τα υπόλοιπα. Το LinkedIn θα βρει τους λογαριασμούς των εταιρειών που συμπεριλάβατε στην λίστα σας, μέσα από σχεδόν 30 εκατομμυρία εταιρικές σελίδες.
Τέλος, το LinkedIn παρουσίασε πρόσφατα το Lookalike Audience. Θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμο, καθώς σας επιτρέπει να προσεγγίσετε άτομα ή επιχειρήσεις παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται στην λίστα σας.

#4: Απεριόριστα εργαλεία διαφήμισης

Η πλατφόρμα διαφημίσεων του LinkedIn παρέχει ό,τι χρειάζεται (και ακόμα περισσότερα) ένας marketer για να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις του προσεγγίζουν τα σωστά άτομα (με το κατάλληλο ad spend, πάντα).
Το LinkedIn προσφέρει διάφορους διαφημιστικούς στόχους. Οι αγαπημένοι μας είναι οι Brand Awareness & Lead Generation, αλλά ας τους αναφέρουμε όλους παρακάτω:

 • Brand awareness (αύξηση επισκεψιμότητας)
 • Website visits (επισκέψεις στην ιστοσελίδα)
 • Engagement (αλληλεπίδραση με την σελίδα ή κάποια δημοσίευση)
 • Video Views (προβολές του video)
 • Lead Generation (δημιουργία επαφών-πελατών)
 • Website conversions (μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες, μέσω της ιστοσελίδας)
 • Job applicants (αιτήσεις για εργασία)

Το LinkedIn προσφέρει, επίσης, διάφορες μορφές διαφήμισης, όπως:

 • εικόνα μαζί με κείμενο (κλασσική διαφήμιση)
 • carousel (πολλές φωτογραφίες με clickable link)
 • video με κείμενο
 • σκέτο κείμενο (ΔΕΝ συνιστάται) &
 • αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων

Για να βρείτε τον ιδανικό στόχο & μορφή διαφήμισης για την εταιρεία σας, προτείνουμε το A/B testing. Δηλαδή, δημιουργήστε δύο καμπάνιες είτε με διαφορετικό στόχο είτε με διαφορετική μορφή, για να δείτε σε ποια ανταποκρίνεται καλύτερα το κοινό σας.
Marketing Objectives Or Goals 1, Best Cybernetics

#5: Αξιοποιήστε τους υπαλλήλους σας

Oι υπάλληλοι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κάθε επιχείρησης, εάν τους δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία. Οι βελτιστοποιημένοι λογαριασμοί, τόσο της εταιρείας, όσο και των υπαλλήλων της, ενισχύουν την οργανική απήχησή της στο LinkedIn, αλλά και στις μηχανές αναζήτησης.
Επίσης, όταν ένας υπάλληλος μοιράζεται μία από τις αναρτήσεις της εταιρείας σας στο LinkedIn, η οργανική απήχηση ενισχύεται. Ακριβώς όπως και στο Facebook, οι οργανικές αναρτήσεις των εταιρειών σπάνια εμφανίζονται στο news feed του μέσου χρήστη. Ωστόσο, μόλις κάποιος μοιραστεί την ανάρτησή σας, το πρόβλημα λύνεται.
Ενθαρρύνετε, λοιπόν, τους υπαλλήλους σας να μοιράζονται και να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας, αλλά και να έχουν προσεγμένο προφίλ.


Σας πείσαμε; Θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το LinkedIn για B2B Marketing αλλά χρειάζεστε βοήθεια; Η εξειδικευμένη ομάδα Digital Marketing της Best Cybernetics είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Επικοινωνήστε μαζί μας και ας σχεδιάσουμε μαζί μια στρατηγική για την εκτόξευση της εταιρείας σας.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.