1 Ιουλίου, 2018 Best Cybernetics

Marvel & DC Superheroes: 5 business μαθήματα που μπορούν να μας δώσουν

Ανεξαρτήτως αγοράς, όλοι οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα ή δύσκολες καταστάσεις, ειδικά όταν βρίσκοντα στα αρχικά στάδια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρεις λύση σε κάποιο business πρόβλημα. Εταιρίες συμβουλευτικής, έρευνα στο διαδίκτυο κ.α. Ωστόσο, επειδή είναι γνωστή η τρέλα που κουβαλάμε, όταν ψάχνουμε για business μαθήματα στην Best Cybernetics, στρεφόμαστε στους υπερήρωες των Marvel & DC. Είμαστε #DigitalSuperheroes, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνεται και αλλιώς.
Ναι, δεν διάβασες λάθος! Οι υπερήρωες που παρακολουθείς στην “μεγάλη οθόνη” μπορούν να σου δώσουν ορισμένα business μαθήματα μέσω των ιστοριών τους, αρκεί να τους δώσεις την απαραίτητη προσοχή. Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 business μαθήματα που μπορούν να μας δώσουν οι υπερήρωες.

Thanos – Μην τα παρατάς ποτέ

Ο Thanos (όχι εγώ!) είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς κακούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Η επιθυμία του απλή: να εξαλείψει το μισό σύμπαν. Εντάξει ναι, ξέρω! Χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να βλάψει το σύμπαν.
Ωστόσο, αυτό που κάνει τον Thanos ξεχωριστό είναι το κίνητρό του. Εξακολουθούσε να αγωνίζεται συνεχώς, ανεξάρτητα από τις αποτυχίες & τα χτυπήματα που δεχόταν, ώστε να κάνει δικές του όλες τις Infinity Stones. Εντέλει, πέτυχε την αποστολή του μετά από μια πάρα πολύ σκληρή μάχη.
Το business μάθημα εδώ είναι το κίνητρο. Ως επιχειρηματίας, πρέπει να γνωρίζεις πως μερικές φορές μπορεί να χάσεις τη μάχη. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα χάσεις και τον πόλεμο. Έχει σημασία να θέσεις ένα στόχο και να δώσεις τα πάντα για να καταφέρεις να τον πετύχεις.

Iron Man – Καινοτομία & Τεχνολογία

Ο Tony Stark, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υπερήρωες, είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς υπερδυνάμεις. Χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα της τεχνολογίας, όμως, ο Iron Man κατάφερε να γίνει ο leader της ομάδας των υπερηρώων. Από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκε, εμφανιζόταν πάντα με ανανεωμένο οπλικό & αμυντικό σύστημα ή με μια νέα εφεύρεση. Αυτό του επέτρεπε να μένει συνεχώς στην κορυφή, παρότι δεν είχε υπερδυνάμεις.
Το business μάθημα που μας διδάσκει ο συγκεκριμένος υπερήρωας είναι πως για να παραμείνεις ανταγωνιστικός ή για να ξεχωρίσεις στην σημερινή ταχέως εξελισσόμενη αγορά, θα πρέπει να συμβαδίζεις με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Σιγουρέψου πως χρησιμοποιείς την καλύτερη δυνατή τεχνολογία ή καινοτόμησε, εισάγοντας μια νέα τεχνολογία/μεθοδολογία στην αγορά.
Its Not About Being The Same, Best Cybernetics

Superman – Μάθε καλά τις αδυναμίες σου

Στα κόμιξ της DC, ο Superman θεωρείται ο πιο ισχυρός υπερήρωας. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και ο Σούπερμαν έχει μια αδυναμία: τον κρυπτονίτη. Και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.
Ως επιχειρηματίας, το να γνωρίζεις τα πλεονεκτήματά σου είναι πολύ σημαντικό. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όμως, δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα brand τόσο ισχυρό, όσο ο Σούπερμαν στο σύμπαν του. Άρα, το business μάθημα εδώ είναι η καλή γνώση των αδυναμιών σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να γίνεις καλύτερος και να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις της επιχειρηματικής καθημερινότητας.

Flash – Ο χρόνος & η ταχύτητα παίζουν ρόλο

Η υπερδύναμη του Flash είναι πολύ απλή: τρέχει τόσο γρήγορο που μπορεί να σπάσει το φράγμα του χρόνου. Έτσι και το business μάθημα που μπορεί να μας διδάξει ο συγκεκριμένος υπερήρωας είναι πολύ απλό: ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Είτε πρόκειται για το κατάλληλο timing για να λανσάρεις ένα νέο προϊόν/υπηρεσία, είτε για την ταχύτητα παράδοσης των project του Agency σου ή των προϊόντων του eCommerce καταστήματός σου, ο χρόνος παίζει κομβικό ρόλο. Βρες τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ταχύτητας & ποιότητας και ακολούθησέ τον κατά γράμμα.
Our Powers Dont Decide, Best Cybernetics

Εσύ – Συνέχισε να μαθαίνεις

Ναι, σωστά. Ο εαυτός σου είναι ο τελευταίος υπερήρωας που θα σε βοηθήσει. Δεν το πιστεύεις, εε; Ας σκεφτούμε, λοιπόν, το μονοπάτι που έχεις διανύσει ως ώρας: στην αρχή δεν γνώριζες τίποτα, πήγες σχολείο, έψαξες να βρεις δουλειά, έβγαλες λεφτά και πρόσφατα έγινες επιχειρηματίας. Τι ήταν αυτό που σε βοήθησε στο μοναδικό αυτό μονοπάτι; Η συνεχής μάθηση. Αυτό είναι το τελευταίο business μάθημα.
Δεν σταματάς να μαθαίνεις ποτέ και αυτό έχει τη δύναμη να προκαλέσει μια πολύ σημαντική αλλαγή. Αυτή είναι η υπερδύναμή σας.  Στο τέλος, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να φέρει τη δουλειά εις πέρας. Μπορεί να έχεις το καλύτερο εργαλείο, το καλύτερο προϊόν, την καλύτερη τοποθέστηση στην αγορά κ.λπ. Ωστόσο, αυτά τα πράγματα θα σου είναι άχρηστα, εάν αρνηθείς να μάθεις κάτι καινούργιο.
Υιοθετώντας τo learning mindset, θα ανακαλύπτεις business μαθήματα σε κάθε πτυχή της ζωής σου και θα βελτιώσεις, όχι μόνο την επιχείρησή σου, αλλά και όλη σου τη ζωή.


Σε κάθε περίπτωση, η ενθουσιώδης και με πολλά χρόνια εμπειρίας & τεχνογνωσίας ομάδα μας, μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις καθημερινές επιχειρηματικές προκλήσεις. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας, λοιπόν, ανεξαρτήτως της φύσης του προβλήματος. Οι Digital Superheroes θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.