15 Ιουλίου, 2018 Best Cybernetics

Mobile εφαρμογές & ταξίδια: οφέλη για τη βιομηχανία του τουρισμού

Σε όλους αρέσουν τα ταξίδια (ή τουλάχιστον σε όσους συμπαθούμε), ειδικά από την στιγμή που η ποιότητα ζωής έχει βελτιωθεί και οι μεταφορές έχουν ανέβει επίπεδο. Με την σειρά τους, οι mobile εφαρμογές & η τεχνολογία έρχονται για να προσφέρουν μερικές ακόμα διευκολύνσεις στους ταξιδιώτες. Αυτός ο συνδυασμός (εφαρμογές & smartphones) δημιούργησε αρκετές αλλαγές στην ταξιδιωτική κοινότητα. Πάμε να δούμε πως οι mobile εφαρμογές βελτίωσαν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε!

1. Πολυλειτουργικότητα

Με την χρήση των mobile εφαρμογών (πολλές φορές αρκεί μόνο μια εφαρμογή), οι ταξιδιώτες μπορούν να “κλείσουν” όλες τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν. Από τα εισητήρια για το πλοίο ή το αεροπλάνο, μέχρι τη διαμονή ή τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. Επιπροσθέτως, πάντα έχουμε μαζί μας το smartphone μας. Άρα δεν χρειάζεται να κουβαλάμε χάρτες, έγγραφα ή οδηγούς. Είναι όλα περασμένα σε αυτό! Mobile εφαρμογές & ταξίδια έχουν γίνει έννοιες ταυτόσημες, πλέον.

2. Απλοποίηση

Καθώς τα smartphones έχουν μεγάλη χωρητικότητα, η αποθήκευση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων έχει γίνει παιχνιδάκι. Έτσι, ο ταξιδιώτης γλιτώνει τις αγχώδεις αναζητήσεις της τελευταίας στιγμής για τα έγγραφά του, ενώ βοηθάει και το περιβάλλον, λόγω μειωμένης χρήσης του χαρτιού. Πλέον, δεν χρειάζεται να εκτυπώσεις τα εισητήριά σου. Αρκεί να τα “κατεβάσεις” στο smartphone και θα είσαι απόλυτα καλυμμένος.
Το ίδιο ισχύει και με τις πληρωμές μέσω κάρτας, ειδικά μετά την είσοδο της Revolut στις ζωές μας. Μπορείς να πληρώσεις μέσω των εφαρμογών για τα εισητήρια ή να περάσεις την κάρτα σου σε κάποια εφαρμογή και να πληρώνεις μέσω της εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο, δε ρισκάρεις να χαθεί ή να κλαπεί η κάρτα σου!
Travelapps, Best Cybernetics

3. Βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών

Και οι ιδιοκτήτες τουριστικών ή ταξιδιωτικών επιχειρήσεων μπορούν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία των smartphone και των mobile εφαρμογών.  Συλλέγοντας πληροφορίες για τους πελάτες τους (στοιχεία επικοινωνίας, πλάνο διακοπών, χόμπι κ.λπ.), μπορούν να τους προσφέρουν μια πολύ ανώτερη ταξιδιωτική εμπειρία. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία μπορούν να ενημερωθούν για τα trends και να ετοιμάσουν ενέργειες ή δραστηριότητες που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.
Επιπλέον, μέσω της διαδικτυακής αξιολόγησης των επιχειρήσεων, οι ταξιδιώτες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αυτό μπορεί να τονίσει τα μειονεκτήματα που πρέπει να διορθώσουν οι επιχειρηματίες ή να τους επισημάνει αυτό που οι πελάτες τους επιθυμούν περισσότερο.

4. Δημιουργία άμεσων πωλήσεων

Με την συλλογή δεδομένων από τους πελάτες, ο επιχειρηματίας μπορεί να κάνει … “παπάδες”. Μπορεί να στοχεύσει τους ίδιους πελάτες με newsletter ή τηλεφωνικά και να τους προτείνει κάποια προσφορά για να τους κρατήσει ή να στοχεύσει “παρόμοιους πελάτες” (lookalikes) με σκοπό να τους κερδίσει. Τα δεδομένα των πελατών μπορούν να του δώσουν μια καλή εικόνα για αυτούς που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του, αλλά και να τον οδηγήσουν στο να προσαρμοστεί στα trends της εποχής.
Οι mobile εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες ΚΑΙ στο κομμάτι των sales. Φαντάσου ένα πελάτη να κλείνει αεροπορικά για την Ιαπωνία, μέσω μιας εφαρμογής, και αυτή να του πετάει διαφημίσεις (ή επιπρόσθετες προτεινόμενες υπηρεσίες) για διαμονή, δραστηριότητες, event, κ.λπ. Δεν θα ήταν ο τέλειος τρόπος για να εξυπηρετηθεί ο πελάτης, αλλά και να δημιουργηθεί cross-selling; Τέλος, μέσω των push notification, οι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερώνουν τους υπάρχοντες ή εν δυνάμει πελάτες για πακέτα προσφορών ή ευκαιρίες.
Venta Cruzada, Best Cybernetics

5. Ευκαιρίες συνεργασίας

Οι mobile εφαρμογές μπορούν να δημιουργήσουν συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν τη δύναμη να αναβαθμίσουν τα ταξίδια & την ταξιδιωτική εμπειρία. Ένα ξενοδοχείο μπορεί να συνεργαστεί με μια αεροπορική εταιρία για να προβάλλει η μία τις υπηρεσίες της άλλης. Όλες οι εφαρμογές λειτουργούν προς όφελος του ταξιδιώτη και με στόχο να του προσφέρουν ένα συνολικό πακέτο. Εύκολα, άμεσα και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.


Εάν θέλεις να συζητήσεις για τα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησής σου ή ψάχνεις για ιδέες που θα την απογειώσου, επικοινώνησε μαζί μας. Οι #DigitalSuperheroes είναι εδώ για σένα! Θα φροντίσουμε να καλύψουμε όλες σου τις απορίες και να σου προτείνουμε την ιδανικότερη λύση.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.