7 Ιανουαρίου, 2020 George

Δείτε την νέα απαγόρευση του Instagram που επηρεάζει εταιρείες και influencers

Το Influencer Marketing είναι μια σχετικά νέα μέθοδος διαφήμισης των εταιριών στο διαδίκτυο, η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2022 θα έχουν ξοδευτεί 15 δισ. ευρώ σε τέτοιες καμπάνιες.

Ωστόσο, το Instagram φρόντισε να βάλει ένα ακόμα φρένο στους influencers, ώστε να εμποδίσει τον συνεχόμενο “βομβαρδισμό” των χρηστών του από τις διαφημίσεις.  Πιο συγκεκριμένα, οι influencers ΔΕΝ θα επιτρέπεται να προωθούν πια οποιοδήποτε τύπο ή προϊόν καπνίσματος (ηλεκτρονικό τσιγάρο, προϊόντα καπνού κλπ). Το Instagram, το οποίο πλεον ανήκει στο Facebook, ανακοίνωσε ότι οι χορηγούμενες δημοσιεύσεις που προωθούν οποιοδήποτε από αυτά τα προϊόντα δεν επιτρέπονται πλέον σε καμία από τις δύο πλατφόρμες.

 


“Δεν θα επιτρέπεται το εμπορικό περιεχόμενο που προωθεί εμπορεύματα, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα προϊόντα καπνού. Οι διαφημιστικές μας πολιτικές έχουν απαγορεύσει εδώ και καιρό τη διαφήμιση αυτών των προϊόντων και θα αρχίσουμε να τις εφαρμόζουμε τις επόμενες εβδομάδες “, γράφουν οι ιθύοντες στο blog που αναγγέλλει τις ενημερώσεις της πλατφόρμας.


 

Ένας εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε στο CNBC ότι αυτή είναι η πρώτη περίπτωση όπου η πλατφόρμα περιορίζει το είδος των αντικειμένων που μπορούν να προωθηθούν.

Τον Ιούνιο, το Instagram παρουσίασε τις επώνυμες διαφημίσεις περιεχομένου (branded content ads), μια μορφή διαφήμισης που επιτρέπει στους influencers να συνεργάζονται με brands για να προωθούν τις δημοσιεύσεις τους και πέρα ​​από τους followers τους. Οι επώνυμες διαφημίσεις περιεχομένου υποδεικνύονται με την ετικέτα “paid partnership with” και εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων, καθώς και στην καρτέλα “Ιστορίες”.

Παρόλο που το Instagram έκανε παρέμβαση και στην διαφήμιση άλλων προϊόντων, όπως οι διαδικασίες αισθητικής χειρουργικής ή συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής, τα είδη αυτά δεν αποτελούν μέρος κάποιας νέας απαγόρευσης. Απλά εμπίπτουν σε ειδικούς περιορισμούς.

Η κίνηση αυτή του Instagram έρχεται στο τέλος ενός έτους, όπου το ηλεκτρονικό τσιγάρο και οι ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από αυτό έγιναν σημαντικά θέματα συζήτησης. Η εταιρία ηλεκτρονικών τσιγάρων Juul βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης και οι νομοθέτες και οι επικριτές της εταιρείας επισημαίνουν τις πρακτικές marketing της Juul σε πλατφόρμες όπως το Instagram, που τροφοδοτούν τους νέους ανθρώπους. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ξεκίνησε έρευνα εναντίον της Juul τον Αύγουστο. Ο οργανισμός εξετάζει το κατά πόσον η εταιρία χρησιμοποίησε παραπλανητικές πρακτικές marketing για να στοχεύσει τα προϊόντα της σε ανηλίκους. Οι ερευνητές ενδιαφέρονται, επίσης, για τις διαδικασίες πρόσληψης influencers από την Juul για την προώθηση των προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου και για το αν αυτοί χρησιμοποιήθηκαν για την προσέλκυση ανηλίκων. Από τότε η Juul διέγραψε όλες τις σελίδες της στα κοινωνικά μέσα. Η Juul διαφημίζει τα προϊόντα της ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση από το κάπνισμα τσιγάρων, στοχεύοντας τους καπνιστές που θέλουν να “κόψουν” το κάπνισμα. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι καπνιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσουν το κάπνισμα από τους καπνιστές που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ αυτές τις συσκευές.

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.