14 Ιανουαρίου, 2020 George

Οδηγός επιλογής server για μικρές επιχειρήσεις

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει σήμερα η web hosting αγορά είναι η πληθώρα επιλογών που δίνει στον τελικό χρήστη. Οποιαδήποτε ανάγκη και να προκύψει υπάρχει λύση που την καλύπτει απόλυτα. Από μια απλή html σελίδα μέχρι και μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα ή custom εφαρμογές.

Αν χωρίζαμε τις web hosting λύσεις σε κατηγορίες θα βλέπαμε τους dedicated servers στην κορυφή της λίστας.

Κύρια Χαρακτηριστικά

Επεξεργαστης

Πόσο ισχυρός θέλετε να είναι ο διακομιστής (server);

Για virtualization, video-transcoding, SQL ή εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως διακομιστές συνομιλίας, χρειάζεστε ένα πολύ δυνατό μηχάνημα.

Μνήμη:

Η μνήμη είναι σημαντική για να αποφασίσετε για την αποδοτικότητα του διακομιστή σας και για την ταχύτερη φόρτωση του ιστότοπού σας. Περισσότερη RAM = Καλύτερη ταχύτητα.

Bandwidth

Εάν ο ιστότοπός σας εχει υψηλή επισκεψιμότητα, πηγαίνετε για μεγαλύτερο εύρος ζώνης (bandwidth). Αν σκοπεύετε να εκτελέσετε πολλές ταυτόχρονες ενέργειες, να έχετε εικόνες HD ή να κάνετε streaming αρχεία πολυμέσων, τότε πηγαίνετε για διακομιστές μεγάλου εύρους ζώνης.

Λειτουργικό Σύστημα

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, αποφασίστε εάν θέλετε ένα dedicated server των Windows ή ένα αποκλειστικό διακομιστή Linux.

Αποθήκευση:

Γνωρίστε τις απαιτήσεις αποθήκευσης δεδομένων του ιστότοπού σας. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες επιλογές σκληρού δίσκου. Συνήθως, προτιμάται το RAID, επειδή εάν υπάρχει αποτυχία υλικού, όλα τα δεδομένα σας θα χαθούν. Το RAID είναι κρίσιμο για την αντιγραφή καθρέφτη.

Untitled 1, Best Cybernetics

Επιπλεόν χαρακτηριστικα που πρεπει να προσεξεις:

Τοποθεσία Datacenter

Ειδικά αν πρόκειται για μία πιο low-cost επιλογή οι διαφορές ανάμεσα σε ελληνικά datacenters σε σχέση με αυτά του εξωτερικού είναι τεράστιες.

Server Management

Εδώ υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου ο server χρησιμοποιείται για φιλοξενία ιστοσελίδων, το Full Server Management κρίνεται αναγκαίο. Γενικά αν δεν έχεις την κατάλληλη τεχνογνωσία για να διασφαλίσεις την ομαλή συντήρηση και παρακολούθηση του server καλό είναι να αφήσεις τη δουλειά αυτή για την εταιρεία που σου παρέχει τον server.

Δυνατότητα Upgrade

Από τη στιγμή που αποφασίζεις να μισθώσεις έναν dedicated server πρέπει να κάνεις έναν υπολογισμό των πόρων που χρειάζεσαι.

Γι’αυτό και συνήθως προτείνεται να επιλέγεις ένα μηχάνημα πιο δυνατό από τις σημερινές σου ανάγκες.

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.