13 Δεκεμβρίου, 2019 George

Ένας βήμα-προς-βήμα οδηγός για το Marketing της mobile εφαρμογής σας (μέρος 2ο)

Σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε πριν την κυκλοφορία της εφαρμογής, αν θέλουμε να είναι επιτυχημένη και αποδοτική η στρατηγική μας.
Αφού, λοιπόν, έχουμε δημιουργήσει ήδη hype γύρω από την εφαρμογή μας, τώρα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, ώστε να μας αποδώσει καρπούς.

Τα επόμενα βήματα που προτείνει η εξειδικευμένη ομάδα της Best Cybernetics είναι τα εξής:

2. Στάδιο απόκτησης χρηστών

Μέσω μιας σωστής και δομημένης στρατηγικής απόκτησης χρηστών, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διάφορες μεθόδους, να είστε δημιουργικοί και να βελτιώνετε συνεχώς τη στρατηγική σας. Επιδιώξτε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες λήψεις της εφαρμογής σας την πρώτη εβδομάδα μετά την κυκλοφορία.  Όσο ταχύτερα γίνεται η λήψη της εφαρμογής σας, τόσο υψηλότερα θα κατατάσσεται στα αποτελέσματα αναζήτησης του Play Store και του App Store. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε από που προέρχονται οι λήψεις (μέσω αναζήτησης στο Google, μέσω της ιστοσελίδας, μέσω backlinks). Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εστιάσετε στα πιο κερδοφόρα κανάλια και να βελτιώσετε τα υπόλοιπα. Στην συνέχεια σας παραθέτουμε είναι μια λίστα στρατηγικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση χρηστών:

 • Επί πληρωμή προώθηση:

  Μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής, ξεκινήστε να προβάλλετε διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις σε κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το LinkedIn, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για την απόκτηση χρηστών. Ανάλογα με τη δημογραφική στόχευσή σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλες πλατφόρμες, όπως το Instagram και το Facebook. Η πλατφόρμα διαφημίσεων του LinkedIn είναι ιδανική για να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να στοχεύσουν το επιθυμητό κοινό ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, τη θέση τους και πολλά άλλα. Εάν στοχεύετε στο κοινό σας μέσω διαφημίσεων στα Social Media, πρέπει να θυμάστε ότι οι χρήστες δίνουν προσοχή για ελάχιστο χρόνο και άρα οι διαφημίσεις σας πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμά τους μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Εάν παρέχετε μια λύση που αναζητούν οι εν δυνάμει πελάτες σας, τότε και οι Google Ads είναι μια καλή επιλογή.

 • Βελτιστοποίηση του App Store (ASO) και του Play Store (PSO):

  Αναφερόμαστε στην βελτιστοποίηση των σελίδων των δύο καταστημάτων, ώστε αυτές να κατατάσσονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης και να μετατρέπουν τους επισκέπτες σε χρήστες σε υψηλότερο ποσοστό. Πάνω από το 65% των εφαρμογών ανακαλύπτονται απευθείας με μια έρευνα στο App Store ή το Play Store. Μόλις η εφαρμογή σας καταταχθεί σε υψηλό βαθμό για την αναζήτηση μιας συγκεκριμένης λέξης-κλειδιού, θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί για μήνες. Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη της εφαρμογής σας, τόσο πιο ορατή είναι για τους πιθανούς χρήστες. Τελικά, η αυξημένη ορατότητα θα πρέπει να οδηγήσει σε περισσότερες λήψεις. Η βελτιστοποίηση του καταστήματος εφαρμογών εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων που περιλαμβάνουν τον τίτλο και την επιλογή των λέξεων-κλειδιών. Ένας «πιασάρικος» τίτλος είναι μια ευκαιρία να κερδίσετε την προσοχή των επισκεπτών και να τους οδηγήσετε
  να κάνουν κλικ στην εφαρμογή σας για να ανακαλύψουν περισσότερα. Συμπεριλάβετε μια λέξη-κλειδί στον τίτλο για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να τοποθετούνται στρατηγικά σε όλη την καταχώρισή σας, ώστε να εμφανίζονται όταν οι χρήστες αναζητούν αυτές τις λέξεις. Πάντα να περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής,
  καθώς και οφέλη που ο χρήστης θα πάρει από αυτήν. Για προστιθέμενη αξία, συμπεριλάβετε στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο. Τέλος, υπάρχουν τόνοι ανθρώπων που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή σας, αλλά δεν θα την βρουν ποτέ επειδή δεν είναι στη γλώσσα τους. Φροντίστε να το αλλάξετε αυτό και να προσθέσετε, εκτός των Αγγλικών, μετάφραση στα Ελληνικά.

 • Κάντε παρουσίαση (pitch) της εφαρμογή σας στη συντακτική ομάδα της Apple για να εμφανιστείτε στο App Store:

  Η εμφάνιση της εφαρμογής σας στις top ή προτεινόμενες εφαρμογές στο App Store είναι ένα άλλο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πλαίσιο της στρατηγικής Marketing. Η παρουσία σας στις κατηγορίες αυτές προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες για αύξηση της προβολής και των λήψεων της εφαρμογής σας, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος για την απόκτηση χρηστών, περισσότερους χρήστες και αυξημένα έσοδα. Κάθε μέρα, μια ελεύθερη ή πληρωμένη εφαρμογή και ένα παιχνίδι εξετάζονται από επαγγελματίες τεχνικούς του App Store. Η Apple λαμβάνει χιλιάδες παρουσιάσεις (pitch) καθημερινά. Αυτή η τακτική μπορεί να είναι χρήσιμη αν γίνει σωστά. Σχεδιάστε ένα πειστικό pitch που περιγράφει τι κάνει η εφαρμογή σας και τι είναι αυτό που την κάνει μοναδική. Σας φαίνεται δύσκολο; Η συμβουλευτική ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να σας βοηθήσει να ετοιμάσετε το κατάλληλο pitch, ώστε να πείσετε τους ειδικούς της Apple να σας βοηθήσουν.

3. Στάδιο διατήρησης των χρηστών

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα στρέψουν την προσοχή τους περισσότερο στο 2ο στάδιο (Στάδιο απόκτησης χρηστών), αλλά μόλις αποκτήσετε τους χρήστες, εάν κανείς δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή, το προϊόν σας δεν είναι αποδοτικό. Η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την διατήρηση των χρηστών, ώστε να μετατρέψετε τους νέους πελάτες σας σε δια βίου χρήστες.
Παρακάτω είναι μια λίστα στρατηγικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της διατήρησης των χρηστών:

 • Καθιέρωση αμφίδρομης επικοινωνίας:

  Όσο πιο ευθυγραμμισμένη είναι η εμπειρία της εφαρμογής σας με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του χρήστη, τόσο πιο πιθανό είναι να συνεχίσει να την χρησιμοποιεί ο χρήστης. Τα brands που χρησιμοποιούν μηνύματα εντός εφαρμογής για να επικοινωνούν με τους χρήστες, θα δουν τα ποσοστά διατήρησης χρηστών εντός 28 ημερών από τη λήψη ενός εύρους μηνυμάτων να ανεβαίνουν από 61% έως 74%. Τα μηνύματα εντός εφαρμογής είναι ειδοποιήσεις που δεν απαιτούν άμεση ενέργεια, αλλά αποτελούν σημαντικές ειδοποιήσεις. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις σχετικά με προβλήματα της εφαρμογής, αποτυχίες πληρωμής ή αναβαθμίσεις. Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι όλα τα μηνύματα που στέλνετε σχετικά με κάθε χρήστη. Η κατάτμηση του κοινού σας, σας δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουν είναι πολύτιμες γι ‘αυτούς.

 • Push Ειδοποιήσεις:

  Οι ειδοποιήσεις push έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη διατήρηση των χρηστών, με στατιστικά στοιχεία που δείχνουν βελτίωση από 56% έως και 180%. Οι χρήστες που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν ειδοποιήσεις push παρουσιάζουν κατά 88% υψηλότερη δέσμευση από όσους δεν το έχουν. Όσο υψηλότερο το ποσοστό διατήρησης, τόσο καλύτερη είναι η κατάταξη στο κατάστημα εφαρμογών. Η παροχή κινήτρων στους χρήστες σας για να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ. Ανταμοιβές που σχετίζονται με το κινητό τηλέφωνο, εξειδικευμένη πρόσβαση σε περιεχόμενο, κουπόνια, ειδικές προσφορές και άλλα, θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις μετατροπές και την αφοσίωση.

 • Ζητήστε από τους χρήστες να αξιολογήσουν την εφαρμογή σας:

  Εάν οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας συνεχώς, είναι ένα σημάδι ότι έχουν συνδεθεί με το προϊόν σας. Δώστε τους την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους με μια αναδυόμενη πρόσκληση για αξιολόγηση, αλλά να θυμάστε ότι η εμπειρία των χρηστών δεν πρέπει να θυσιάζεται από αυτή την τακτική. Σκεφτείτε πότε και πώς θέλετε να ζητήσετε μια αξιολόγηση και βεβαιωθείτε ότι συνδέεται καλά με την εμπειρία του χρήστη, ώστε να μην τον εμποδίζει. Όσο πιο στρατηγικά τοποθετείται, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες για μια θετική αξιολόγηση.

 • Προσφέρετε ένα bonus παραπομπής:

Προσφέροντας στους χρήστες σας ένα bonus ή κάποιο όφελος, όταν προωθούν την εφαρμογή σας στο διαδίκτυο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην εφαρμογή σας. Με τον εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 3900%, το Dropbox είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πόσο δυνατές είναι οι παραπομπές. Η εταιρεία είχε μόλις 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες το 2008, οι οποίοι ανέβηκαν σε 4 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε μόλις 15 μήνες, ως αποτέλεσμα του προγράμματος παραπομπής τους. Αυτή η ανάρτηση από την Localytics εξηγεί το πως το Dropbox χρησιμοποίησε τις παραπομπές για να αυξήσει εκουσίως τη βάση χρηστών του.

Συμπέρασμα:
Αυτά είναι τα 3 στάδια που πρέπει να ακολουθήσετε, αν θέλετε να πετύχει η εφαρμογή σας και να σας φέρει αποτελέσματα. Αν σας ακούγονται πολύπλοκα ή χρονοβόρα, η Best Cybernetics μπορεί να σας βοηθήσει να τα κατανοήσετε σε βάθος ή να αναλάβει την καμπάνια για την εφαρμογή σας και να εκτοξεύσει την απόδοσή της.

Εάν έχετε απορίες ή ενδιαφέρεστε για κάποια από τις υπηρεσίες μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

Βρείτε μας στα Social Media!

[fusion_social_links icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”” color_type=”brand” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” blogger=”” deviantart=”” digg=”” dribbble=”” dropbox=”” facebook=”https://www.facebook.com/BestCybernetics/” flickr=”” forrst=”” googleplus=”” instagram=”https://www.instagram.com/bestcybernetics/” linkedin=”” myspace=”” paypal=”” pinterest=”https://gr.pinterest.com/becybernetics/” reddit=”” rss=”” skype=”” soundcloud=”” spotify=”” tumblr=”” twitter=”https://twitter.com/bestcybernetics” vimeo=”” vk=”” whatsapp=”” xing=”” yahoo=”” yelp=”” youtube=”https://www.youtube.com/channel/UCZzBYm5BDycIg0ZxjyR4gyA?view_as=subscriber” email=”” show_custom=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_social_links]

, ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.