29 Δεκεμβρίου, 2018 Katerina

Πώς να θέσεις αποδοτικούς επιχειρηματικούς στόχους για το 2022;

Set effective business goals for 2022! Let us show you how! 

New year, new me!, λέει η ατάκα και εμείς συμφωνούμε απόλυτα! Η άφιξη του νέου έτους είναι η τέλεια ευκαιρία να αναθεωρήσεις ή να θέσεις νέους τους στόχους για την επιχείρησή σου. Γιατί όμως να το κάνεις; 
Κάθε χρόνο βάζεις στόχους για την επιχείρηση σου και ποτέ δεν τους πιάνεις όλους ή στην πορεία κάπου τους ξεχνάς; Το καταλαβαίνουμε! Το να βρεις αποδοτικούς, και πάνω από όλα εφικτούς, στόχους για την επιχείρησή σου δεν είναι εύκολο αλλά σίγουρα δεν είναι και ακατόρθωτο. 
Οι #DigitalSuperheroes για μια ακόμα φορά δε σε αφήνουν μόνο, και σου παρουσιάζουν πως να οργανώσεις ένα επιτυχημένο 2022
 

  • Brainstorming!

Πώς ξεκινάς να οργανώνεις τους στόχους σου; Άρπαξε μια κόλλα χαρτί και ξεκίνα να γράφεις. Τι; Όποια ιδέα, ανάγκη ή όνειρο σου έρχεται στο μυαλό. 
 ✓  Τι θα ήθελες να πετύχεις;
 ✓  Πού θα ήθελες να φτάσεις;
 ✓  Τι θέλεις να προσφέρεις στους πελάτες σου;
 ✓  Πώς θέλεις να προβάλλεται η επιχείρησή σου και που; 
Το Brainstorming δεν έχει περιορισμούς, και δε χρειάζεται να γίνει μόνο από εσένα! Βάλε στο παιχνίδι και το προσωπικό σου, ή ακόμα και τους πελάτες σου. Κατέγραψε όλες τις ιδέες και τις ανάγκες τους! 

Tip: Μην ψάχνεις έμπνευση μόνο σε νέα ζητούμενα. Ψάξε τι έχασες τη χρονιά που πέρασε, ποιες ευκαιρίες προέκυψαν και δεν κυνηγήθηκαν αρκετά ή μια υπηρεσία που δεν είχες χρόνο να σκεφτείς καλύτερα, και σημείωσε και αυτά! 

 

  • Επέλεξε και κατανόησε τι χρειάζεσαι

Έπειτα, πρέπει να προσγειωθείς, να απλώσεις στο τραπέζι σου όλες τις ιδέες και να επιλέξεις αυτές που μπορούν να υλοποιηθούν. Πού κρύβεται το μυστικό στο ποιες να επιλέξεις; Στο να ξέρεις γιατί τις επιλέγεις και αν μπορείς να τις υποστηρίξεις (από οποιαδήποτε άποψη!). Το να ξέρεις σε τι θα σε ωφελήσει μια ιδέα, και το ότι μπορείς να τη φέρεις εις πέρας θα είναι η μικρή σου υπενθύμιση και η κινητήρια δύναμη που θα σε βοηθήσει να επιμείνεις όταν κάτι μπορεί και να μην πηγαίνει όπως υπολόγιζες!
 

  • Θέσε έξυπνους στόχους, ή αλλιώς SMART!

Και τώρα που έγραψες τους στόχους σου για το 2022, ανάλυσε & τέσταρε τους! Φρόντισε οι στόχοι σου να πληρούν τα κριτήρια της στρατηγική ανάπτυξης στόχων S.M.A.R.T., που είναι τα αρχικά των λέξεων Specific, Measurable, Attainable, Relevant και Time-bound. Πιο συγκεκριμένα, για να είναι επιτυχημένοι οι στόχοι, θα πρέπει παράλληλα: 
Specific Να ξέρεις ακριβώς ποια ανάγκη καλύπτει ο στόχος σου και τι αναμένεις
Measurable: Να είναι μετρήσιμος ώστε να σου δώσει όσα δεδομένα χρειάζεται να τον κατανοήσεις και να τον βελτιστοποιήσεις
Attainable: Να είναι υλοποιήσιμος με κάποιο διαθέσιμο μέσο
Relevant: Να είναι σχετικός και να δίνει extra νόημα στο αντικείμενο & το κοινό σου
Time-Based: Να είναι ορισμένος σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 
Για να σε βοηθήσουμε λίγο παραπάνω, θα θέσουμε εμείς το 1ο σου στόχο για το 2022!
Έχεις φτιάξει ένα eshop για την επιχείρησή σου και στόχος σου είναι να ανεβάσεις τις πωλήσεις σου! Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Πιο αναλυτικά, θέλεις να ανεβάσεις την επισκεψιμότητα του eshop σου, μέσω των Social Media, το 1ο τρίμηνο του έτους κερδίζοντας 5 νέους πελάτες! Πάμε να το δούμε σε S.M.A.R.T. ανάλυση. Ο στόχος είναι:
   Specific: γιατί θέλεις να έχεις αύξηση 5 νέους πελάτες
   Measurable: γιατί έχεις θέσει ένα συγκεριμένο αριθμό πελατών που τον παρακολουθείς από την επισκεψιμότητα του eshop σου
   Attainable: γιατί μαζί με τον Digital Marketer σου μπορείς να ετοιμάσεις ένα μηνιαίο πλάνο και θα τρέξεις στοχευμένες  Social Media Marketing καμπάνιες, κάνοντας τις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις
   Relevant: γιατί η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι απαραίτητη για την αύξηση των πωλήσεων
   Time-Based: γιατί τους επόμενους 3 μήνες θέλεις να έχεις μετατρέψει 5 επισκέπτες σε πελάτες 
 

  • Αξιολόγησε τους στόχους σου μηνιαία 

Πιστεύεις ότι αυτό ήταν; Δεν τελειώσαμε ακόμα! 
Η επίτευξη των στόχων είναι μια δυναμική & συνεχόμενη διαδικασία. Τσέκαρε τη λίστα κάθε μήνα και μη φοβηθείς να κάνεις αλλαγές. 
Μην ξεχνάς! There is no failure, only learning
Σε όλες τις προσπάθειες κρύβεται η γνώση. Ναι, μπορεί να μη βρεις το τρόπο να πετύχεις όλους σου τους στόχους κατευθείαν, αλλά σίγουρα θα μάθεις τι δεν ταιριάζει στην επιχείρησή σου και πρέπει να αποφύγεις! 
 
🎯 Κάπου εδώ κατάλαβες, ότι ένας από τους στόχους σου για το 2022 είναι η βελτιστοποίηση της εικόνας του Brand σου online;
Επικοινώνησε μαζί μας και οι #DigitalSuperheroes θα σε βοηθήσουν να λάμψεις μαζί με το νέο έτος!

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.