17 Ιουνίου, 2017 Best Cybernetics

Πως οι Mobile εφαρμογές μπορούν να βελτιώσουν την βιομηχανία της Υγείας;

Με τις mobile εφαρμογές να μπαίνουν τα τελευταία χρόνια δυνατά στην βιομηχανία της υγείας (#healthcare), η συγκεκριμένη αγορά δείχνει να έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η αγορά των mobile εφαρμογών στην βιομηχανία της υγείας αναμένεται να αποκτήσουν αξία άνω των 84 εκατομμυρίων δολαρίων, έως το τέλος του 2021.
Δεν χρησιμοποιούν μόνο οι ασθενείς mobile εφαρμογές, αλλά και οι γιατροί & οι νοσοκόμες/-οι. Οι mobile εφαρμογές ήρθαν για να μείνουν και έχουν βάλει σκοπό να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Σύμφωνα με την ομάδα της Best Cybernetics, οι top τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν την ένταξή τους σε αυτή την περίπλοκη βιομηχανία είναι οι εξής:

Blockchain

Σίγουρα έχεις ξανακούσει για την τεχνολογία του #blockchain (Bitcoin σε ευχαριστούμε γι’αυτό!). Το blockchain, με λίγα λόγια, είναι μια peer-to-peer βάση δεδομένων, η οποία διατηρεί ένα επαληθευμένο αρχείο συναλλαγών (ή οποιωνδήποτε άλλων πληροφοριών). Έτσι, μπορείς εύκολα να τα παρακολουθείς.
Η βιομηχανία της υγείας, λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία με σκοπό την καταγραφή του ιατρικού ιστορικού των ασθενών και την αποθήκευσή του ηλεκτρονικά σε κρυπτογραφημένη μορφή, έτσι ώστε να μην μπορεί να τροποποιηθεί ή να παραβιαστεί. Το blockchain μπορεί να δώσει την λύση στις εφαρμογές υγείας, όσον αφορά την ασφαλή διατήρηση των δεδομένων των ασθενών.

Internet of Things (IoT)

Το IoT έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα. Είναι, ουσιαστικά, ένας τρόπος διασύνδεσης ηλεκτρονικών συσκευών, λογισμικού, κ.λπ. μεταξύ τους, ώστε να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση & διαχείριση μέσα από διάφορες πλατφόρμες.
Το #IoT θα βοηθήσει τους επαγγελματίες της υγείας να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες ασθενών, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο των ασθενών τους απομακρυσμένα. Σκέψου να μπορεί o γιατρός σου να σου προτείνει την κατάλληλη δοσολογία ενός φαρμάκου, βασιζόμενος στα δεδομένα ενός μηχανήματος, χωρίς να χρειαστεί να σε επισκεφθεί.

Επαυξημένη πραγματικότητα (AR)

Από τη βιομηχανία των videogames έως στη βιομηχανία της υγείας, το #AR αναφέρεται στη δημιουργία μιας διαδραστικής εμπειρίας ενός πραγματικού περιβάλλοντος, μέσω της υπέρθεσης των πληροφοριών που δημιουργούνται από έναν υπολογιστή.
Το AR χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την ανάπτυξη mobile εφαρμογών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από γιατρούς & χειρουργούς ως εκπαιδευτική εμπειρία. Προσομοιώνει μια πραγματική εμπειρία διάγνωσης & χειρουργικής επέμβασης, και με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνει (χωρίς κινδύνους) τη γνώση & την πρακτική εφαρμογή, που όλοι οι γιατροί πρέπει να διαθέτουν.
Augmented Doctor 2, Best Cybernetics

Big Data

Η τεχνολογία των #BigData μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ολοκληρωμένες στατιστικές πληροφορίες, με πρόσβαση & επεξεργασία μέσω ενός smart λογισμικού.
Αυτή η τεχνολογία μπορεί να παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, όσον αφορά τη αποτελεσματική διαχείριση των πόρων & των αρχείων ενός νοσοκομείου. Μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα από την υπερβολική γραφειοκρατία, λοιπόν. Επίσης, επιτρέπει στους ιατρούς να επικεντρώνονται περισσότερο στην παρακολούθηση & θεραπεία των ασθενών, παρά στη διαχείριση της βάσης δεδομένων.


Αυτές οι τεχνολογίες οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας ποικιλίας mobile εφαρμογών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς στη βιομηχανία της υγείας. Στη συνέχεια, αναφέρουμε μερικά από τα οφέλη των mobile εφαρμογών που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες:

Τηλεϊατρική

Οι mobile εφαρμογές μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διάθεση ιατρικών υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές. Για παράδειγμα ένας κατ ‘οίκον γιατρός που εργάζεται μέσω της τηλεϊατρικής, μπορεί να συμβουλεύει τους ασθενείς του, χωρίς να χρειάζεται άμεση πρόσβαση σε κάποιον υπολογιστή. Αυτό θα καταστήσει τους γιατρούς πολύ πιο προσιτούς και θα προσφέρει στους ασθενείς γρήγορα, ποιοτική θεραπεία.

Καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των γιατρών

Με την προϋπόθεση πως όλα τα δεδομένα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο, μια mobile εφαρμογή που έχει αποθηκευμένα όλα τα δεδομένα των ασθενών (π.χ. ιατρικό ιστορικό ή πρόγραμμα θεραπείας), διευκολύνει τους γιατρούς να αλλάζουν βάρδιες (π.χ.), χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουν στον επόμενο γιατρό την κατάσταση του ασθενούς αυτοπροσώπως.
Doctor Five, Best Cybernetics

Προσβασιμότητα

Υπάρχουν mobile εφαρμογές που σου επιτρέπουν να αναζητήσεις γιατρούς στην περιοχή σου, να διαβάσεις κριτικές & σχόλια και, στη συνέχεια, να κλείσεις online κάποιο ραντεβού μαζί τους. Επίσης, μπορείς να λάβεις τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσω της εφαρμογής και να τα κατεβάσεις στο κινητό σου ή να παραγγείλεις φάρμακα σε προσιτές τιμές.

Εύκολη πληρωμή λογαριασμών

Όπως σε κάθε άλλη βιομηχανία, έτσι και στη βιομηχανία της υγείας, οι mobile εφαρμογές έχουν τη δύναμη να διευκολύνουν απίστευτα τις χρηματικές συναλλαγές. Οι ασθενείς ή τα μέλη της οικογένειάς τους, δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν με τις ώρες στις ουρές για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Όλες οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια μέσω των mobile εφαρμογών.


Το συμπέρασμα είναι πως οι mobile εφαρμογές μπορούν (και θέλουν) να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη ΚΑΙ στον τομέα της υγείας. Εάν έχεις κάποια ιδέα ή σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τις mobile εφαρμογές και τα οφέλη τους, επικοινώνησε μαζί μας. Οι #DigitalSuperheroes, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία εφαρμογών, θα φροντίσουν να λύσουν όλες σου τις απορίες και να προτείνουν την καλύτερη λύση για σένα και την επιχείρησή σου.

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.