11 Ιουνίου, 2020 George

Shopping ads: τι είναι και γιατί αξίζει να ασχοληθείτε μαζί τους

Οι Shopping ads της Google είναι ιδανικές για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο eshop σας με υψηλά conversion rates.

Στο ξεκίνημα απαιτείται αρκετή προσπάθεια από πλευράς σας, αλλά στη συνέχεια η Google αυτοματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας. Η Google αναλαμβάνει να προωθήσει τα προϊόντα σας στους σωστούς ανθρώπους, την κατάλληλη στιγμή.

Στο σημερινό της άρθρο, η Best Cybernetics, με μεγάλη εμπειρία στην διαφήμιση, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι οι Shopping ads και γιατί πρέπει να επενδύσετε σε αυτές.

Ξεκινάμε;

Τι είναι οι Shopping ads;

Το Google Shopping είναι (ουσιαστικά) μια μηχανή σύγκρισης προϊόντων. Αυτή η μηχανή επιτρέπει στους εμπόρους λιανικής να διαφημίζουν τα προϊόντα τους με έναν οπτικά ελκυστικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος αναζητήσει ένα προϊόν που πουλάτε, η Google θα εμφανίσει τα αντίστοιχα διαφημιζόμενα προϊόντα σας, αλλά και εκείνα των ανταγωνιστών σας (αν διαφημίζονται στο Google Shopping).

Εάν ο χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, η Google θα τον μεταφέρει απευθείας στη σελίδα του προϊόντος (πολύ σημαντικό).

 

Untitled, Best Cybernetics

 

Η παραπάνω εικόνα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι Shopping ads κατά την αναζήτηση “παπούτσια jordan” (στο δεξί μέρος της σελίδας). Κάθε Shopping ad περιλαμβάνει μια εικόνα, τον τίτλο του προϊόντος, την τιμή, το όνομα του καταστήματος/πωλητή και μερικές φορές κάποιες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, όπως έξοδα αποστολής ή κριτικές.

Οι Shopping ads υποστηρίζονται επί του παρόντος σε περισσότερες από 40 χώρες. Δεν είναι η μόνη μηχανή σύγκρισης αγορών, αλλά είναι μακράν η πιο δημοφιλής.

Γιατί να επενδύσετε στις Shopping ads;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινάνε την έρευνα τους για προϊόντα στη Google. Έτσι, το να διαφημίζεστε εκεί σας επιτρέπει να βρίσκεστε εκεί που βρίσκονται και οι εν δυνάμει πελάτες σας. Υπάρχουν δύο εναλλακτικές:

  1. Search ads, όπου πρέπει να συμπληρώσετε το περιεχόμενο της διαφήμισης και να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά με μη-αυτόματο τρόπο (όπως οι Google ads)
  2. Shopping ads, όπου η Google αναλαμβάνει το μεγαλύτερο (και δυσκολότερο) μέρος. Οι αλγόριθμοί της Google θα τραβήξουν αυτόματα τα δεδομένα από το eshop σας, θα δημιουργήσουν διαφημίσεις για τα προϊόντα σας και θα τα ταιριάξουν με σχετικές αναζητήσεις.

Ενώ οι Shopping ads μπορεί να απαιτήσουν περισσότερο χρόνο αρχικά (για να ρυθμιστούν τα πάντα) σε σύγκριση με τις Search ads, απαιτούν πολύ λιγότερη προσπάθεια στην συνέχεια. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο συμβουλεύουμε τα καταστήματα να ξεκινήσουν με τις Shopping ads.

Λόγος νο.1: Ο μόνος τρόπος για να βρεθείτε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google

Μια άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ των Shopping ads και των Search ads είναι οι δυνατότητες προβολής. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το screenshot μιας απλής αναζήτησης στην Google για να κατανοήσετε καλύτερα τι συμβαίνει:

Shopping Ads 3ds, Best Cybernetics

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει πολύς χώρος διαθέσιμος για τα οργανικά αποτελέσματα. Επίσης, οι Search ads βρίσκονται πιο χαμηλά από τις Shopping ads, oι οποίες λαμβάνουν την κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, καθώς η οπτική τους μορφή προσελκύει περισσότερα clicks.

Λόγος νο.2: Εικόνα vs Κείμενο

Αν ψάχνατε να αγοράσετε παπούτσια Nike Air Max (όπως στην παρακάτω φωτογραφία), θα κάνατε κλικ στη διαφήμιση κειμένου της Nike ή σε μία από τις Shopping ads (στα δεξιά);

Google Shopping Ads Vs Search Ads, Best Cybernetics

Ενώ η Nike έχει κάνει καλή δουλειά με τις Search ads (βγαίνει πρώτη στα αποτελέσματα), απλά περιγράφει το προϊόν. Οι Shopping ads εμφανίζουν τα πραγματικά προϊόντα. Και αν ένα από αυτά τα προϊόντα είναι αυτό ακριβώς που ψάχνατε, οι πιθανότητες να κάνετε click είναι πολύ υψηλές (υψηλά conversion rates).

Αυτές οι διαφημίσεις προϊόντων μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν όταν οι καταναλωτές δεν είναι ακριβώς σίγουροι για το τι ψάχνουν. Πολλοί από αυτούς το χρησιμοποιούν ως ερευνητικό εργαλείο για να μάθουν για διαφορετικούς τύπους προϊόντων, μοντέλα, χρώματα, τιμές, καθώς και για τα καταστήματα από τα οποία μπορούν να τα αγοράσουν.

Λόγος νο.3: Πρόθεση vs Διακοπή

Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορία της, η διαφήμιση βασίστηκε στην διακοπή της δραστηριότητας των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι καθώς παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube ή μια εκπομπή στην τηλεόραση, εμφανίζεται μπροστά σας μια διαφήμιση.

Οι Shopping ads, όμως, βασίζονται στις προθέσεις του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημίσεις εμφανίζονται μόνο όταν ο χρήστης αναζητεί ενεργά μια λύση στο πρόβλημά του. Αυτό βοηθάει τα conversion rates και τα κέρδη σας να εκτοξευθούν.


Όπως γίνεται φανερό, οι Shopping ads είναι αυτές που μπορούν να βοηθήσουν το κατάστημά σας να πάει στο επόμενο επίπεδο. Και η Best Cybernetics είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Είτε θέλετε συμβουλές για την χρήση των Shopping ads, είτε θέλετε να αναλάβουμε εμείς το στήσιμό τους, υποσχόμαστε πως τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.