12 Μαρτίου, 2020 George

Τι πρέπει να ανεβάζω στα Social Media της εταιρίας μου;

Τα Social Media έχουν πάρει τα ηνία στο παιχνίδι του Digital Marketing και είναι αυτά που πλέον οδηγούν τις περισσότερες πωλήσεις και βοηθάνε στην οικοδόμηση αναγνωρισιμότητας ενός brand. Ορισμένες φορές, όμως, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κατάλληλο περιεχόμενο ή νέες ιδέες για να ανεβάσετε στα Social Media της εταιρίας σας, όταν πρέπει να δημοσιεύετε κάτι σε καθημερινή βάση και σε πολλές πλατφόρμες.

Tο φρέσκο, καινοτόμο και ποιοτικό περιεχόμενο που τραβάει την προσοχή των χρηστών και τους κρατά ενήμερους είναι ζωτικό για κάθε επιχείρηση. Αν οι ακόλουθοί σας ενδιαφέρονται για αυτά που δημοσιεύετε, καθιστά πιο πιθανό το να ασχοληθούν με τις δημοσιεύσεις σας και γιατί όχι, ίσως να γίνουν και πελάτες σας.

Στο σημερινό της άρθρο, η εξειδικευμένη ομάδα Digital Marketing της Best Cybernetics, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στην δημιουργία προτότυπου περιεχομένου, θα φροντίσει να σας δώσει κάποιες γενικές συμβουλές για την δημοσίευση σωστού και καινοτόμου περιεχομένου στα Social Media. Φυσικά, η κάθε εταιρία έχει ξεχωριστές ανάγκες ανάλογα με το αντικείμενο που πραγματεύεται, μπορούν όμως να οριστούν κάποιες βάσεις για αρχή που αφορούν οποιαδήποτε επιχείρηση.

1. Βίντεο:

Μέχρι το τέλος του 2020, τα βίντεο θα καλύπτουν το 82% της διαδικτυακής κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει πως αν δεν μοιράζεστε βίντεο στα Social Media κανάλια σας, παραμελείτε ένα πολύ μεγάλο εργαλείο. Και υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε:

  • Stories (Facebook και Instagram)
  • Snapchat
  • IGTV
  • YouTube
  • Live βίντεο (LinkedIn, Facebook, Instagram)
  • TikTok

Pro tip: Μπορείτε να μοιραστείτε βίντεο σε οποιοδήποτε από τα κανάλια σας, αλλά στο Facebook και στο Twitter, είναι καλύτερο να μεταφορτώσετε άμεσα τα βίντεο και όχι με την χρήση ενός YouTube συνδέσμου (πχ), για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αφοσίωση.

2. Οι υπάλληλοί σας

Μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη στο brand σας, αλλά η παρουσίαση πραγματικών ανθρώπων που εργάζονται στην επιχείρησή σας, μπορεί να δημιουργήσει μια προσωπική σύνδεση με το ακροατήριό σας πολύ πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να δημοσιεύσετε αναρτήσεις με μερικούς από τους υπαλλήλους σας ή μηνύματα που χαρακτηρίζουν τους υπαλλήλους σας.

Θα μπορούσατε ακόμη και να αφήσετε τους υπαλλήλους σας να υποστηρίζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας κατά τη διάρκεια των Social Media στρατηγικών σας. Οι ακόλουθοί σας θα εκτιμήσουν ότι βλέπουν ένα πραγματικό πρόσωπο στο brand σας, το οποίο τους βοηθά να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με αυτό που κάνετε και προσφέρετε.

6 3 2020 PostBC, Best Cybernetics

3. Νέα της εταιρείας

Μοιραστείτε συναρπαστικά νέα σχετικά με τον οργανισμό σας στα Social Media. Αλλά φροντίστε να τα εξατομικεύσετε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να μοιραστείτε μια φωτογραφία της ομάδας σας που γιορτάζει την αποκόμιση ενός μεγάλου νέου πελάτη ή ένα βραβείο , ή να παρουσιάσετε ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία, αντί να δημοσιεύσετε απλά ένα δελτίο τύπου.

Οι ενημερώσεις της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές στο Twitter, όπου το 40% των χρηστών είναι εκεί για να ενημερωθεί για παρόμοια νέα.

4. Άρθρα

Εάν έχετε blog, μοιραστείτε τα άρθρα του blog στα Social Media σας, με την δημιουργία συνδέσμων προς το blog σας. Δημοσιεύσεις στο blog που μοιράζονται ειδήσεις για την εταιρεία, δημοσιεύσεις για άνοιγμα θέσεων και εξελίξεις στον κλάδο σας μπορούν να αναπροσαρμοστούν για να μοιραστούν στα Social Media σας.

Για το Instagram (πχ), δημοσιεύστε ένα ελκυστικό γραφικό για το brand σας που ταιριάζει στο περιεχόμενο που μοιράζεστε. Αν δημοσιεύετε άρθρα, ανακατευθύνετε τους χρήστες σε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας σημείωμα (Link in Bio). Αν δημοσιεύετε άρθρα σαν Story (και έχετε περισσότερους από 10.000 ακολούθους), χρησιμοποιήστε τη λειτουργία “swipe up”.

Στο LinkedIn, τα άρθρα και οι αναρτήσεις του blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε την εμπειρία σας και να ενημερώσετε για τις εργασίες της εταιρείας σας. Μπορείτε να μοιραστείτε αυτά τα άρθρα απευθείας μέσω της πλατφόρμας δημοσίευσης του LinkedIn.

Η ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να αναλάβει το στήσιμο του blog και την δημοσίευση περιεχομένου σε αυτό, ώστε να έχετε πάντα φρέσκο υλικό και σχετικό με το brand σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας, να εκπαιδεύσετε τους ακολούθους σας σχετικά με αυτό που πραγματεύστε και να οδηγήσετε πωλήσεις.

5. Πίσω από τη “σκηνή”

Οι ακόλουθοί σας ενδιαφέρονται για αυτό που κάνετε, γι ‘αυτό μοιραστείτε μερικές πληροφορίες σχετικές με εσάς. Τα κοινωνικά σας κανάλια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν στους ανθρώπους κάτι που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να δουν.

Χρησιμοποιήστε τα Social Media σας για να δημοσιεύσετε βίντεο που εμφανίζουν συμβάντα στο γραφείο ή στο χώρο εργασίας σας. Ή, δώστε στους ακολούθους σας μια φωτογραφική ματιά στη δημιουργική διαδικασία πίσω από την δουλειά σας, είτε πρόκειται για μια ματιά στα προϊόντα που συσκευάζονται για αποστολή, είτε για κάποια πλάνα προετοιμασίας ενός event.

IMG 1612 780x446 1, Best Cybernetics

6. Διαγωνισμοί και δώρα

Επιβραβεύστε τους ακολούθους σας και κερδίστε νέους, διοργανώνοντας διαγωνισμούς ή δίνοντας δώρα στα Social Media σας. Βελτιώστε την απήχηση κάνοντας ένα σχόλιο στην δημοσίευσή σας ή μοιραστείτε μια προϋπόθεση για είσοδο στον διαγωνισμό και ίσως να αποκτήσετε νέους ακολούθους, καθώς οι άνθρωποι ακούνε για τους διαγωνισούς από την οικογένεια και τους φίλους τους.

Ως bonus, αυτές οι δημοσιεύσεις είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για την προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Προσοχή: πριν ξεκινήσετε έναν διαγωνισμό ή ένα giveaway, φροντίστε να εξοικειωθείτε με τις νομικές απαιτήσεις.

7. Ενδιαφέροντα ή εμπνευσμένα quotes

Οι αναρτήσεις quote είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσετε σημαντικά μέρη στα άρθρα ή τις αναρτήσεις του blog σας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να μοιράσουν συμβουλές και ιδέες από ανθρώπους-κλειδιά της εταιρεία σας. Αυτές οι δημοσιεύσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε Instagram και Pinterest, αλλά μπορούν να είναι αποτελεσματικές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και δημιουργούν reshearable περιεχόμενο και μια προσωπική σχέση με το κοινό σας.

“You are responsible for everything you
tweet and retweet”
– Germany Kent

8. Μια ματιά στο προϊόν σας

Αντί να δείχνετε ακριβώς το προϊόν σας σε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, δώστε στους ακολούθους σας μια ματιά στο εσωτερικό του, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να δούν μέχρι να το αγοράσουν. Τα “Unboxing” βίντεο είναι μια δημοφιλής τάση αυτής της ιδέας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να ζητήσετε συνεργασία από πελάτες που έχουν αγοράσει ήδη προϊόντα σας. Αλλά αυτές οι δημοσιεύσεις μπορούν επίσης να είναι και πιο απλές, όπως το να μοιράζεστε φωτογραφίες μερικών σελίδων ενός βιβλίου.

9. Συμβουλές και κόλπα

Εάν το προϊόν ή η υπηρεσία σας έχει μια καμπύλη μάθησης, ή εάν έχετε απλώς κάποιες συμβουλές για τους εν δυνάμει πελάτες σας, τότε μπορείτε να τις μοιραστείτε στους λογαριασμούς των Social Media σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό: από ζωντανά και προ-καταγραμμένα βίντεο, μέχρι και οπτικά μαθήματα με φωτογραφίες.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το TikTok για σύντομα βίντεο, εάν μπορείτε να μοιραστείτε τις πληροφορίες γρήγορα, ή το Instagram Stories αν θέλετε ένα μείγμα φωτογραφιών και βίντεο. Το YouTube, το Facebook και το IGTV του Instagram αποτελούν επιλογές για μεγαλύτερα βίντεο.

10. Influencers

Συνεργαστείτε με έναν influencer που ταιριάζει καλά με το brand σας και δώστε του να δημιουργήσει περιεχόμενο για να μοιραστείτε, τόσο στα δικά σας Social Media, όσο και τα δικά τους. Αυτές οι αναρτήσεις θα πρέπει να σχετίζονται με το υπόλοιπο περιεχόμενο των Social Media σας, ενώ θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε νέους δυνητικούς ακολούθους μέσω του influencer.

Όταν επιλέγετε έναν inlfuencer ως συνεργάτη για αυτές τις δημοσιεύσεις, σκεφτείτε την συσχέτιση με αυτό που θέλετε να πετύχετε, καθώς και τον αριθμό των ακολούθων. Αν θέλετε να διαφημίσετε μια μάρκα παιδικού ρουχισμού, θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με μια mommy blogger, για παράδειγμα.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που εφαρμόζουμε στην Best Cybernetics για να οδηγήσουμε πωλήσεις και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα των πελατών μας. Εάν όλα αυτά σας ακούγονται περίπλοκα ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να σας συμβουλέψουμε πιο πρωσοποποιημένα και στοχευμένα. Είμαστε ο κατάλληλος συνεργάτης για την ανάπτυξη της εταιρίας σας. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ!

“We create and promote brands, grow businesses, lead sales and ensure success and effectiveness. Trusts us!”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.