4 Φεβρουαρίου, 2021 George

Star Wars: 6 μαθήματα για κάθε eCommerce επιχείρηση

In a galaxy far far away, το eCommerce εμπόριο ανθίζει και η ομάδα της Best Cybernetics φρόντισε να στείλει τους κατασκόπους της με σκοπό να μάθει τα μυστικά τους και να τα μεταφέρει σε εσάς. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια (και αρκετό binge watching) για να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.
Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα 6 μαθήματα που μπορεί να δώσει η διάσημη σειρα Star Wars σε όλους τους eCommerce εμπόρους. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε την Force που κρύβεται μέσα σας;

1. Δώστε σημασία στα συναισθήματα

Η Force ταυτίζεται απόλυτα με τα συναισθήματα των ηρώων. Η σκοτεινή πλευρά της τροφοδοτείται από τον θυμό, τον φόβο & την επιθετικότητα. Η καλή πλευρά από το θάρρος, την αγάπη & την τιμή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράλογες αποφάσεις, όπως η απόφαση του Luke Skywalker να αντιμετωπίσει τον Darth Vader, προσπαθώντας να τον φέρει με το μέρος των καλών. Γενικότερα, οι ήρωες της σειράς παίρνουν δύσκολες αποφάσεις βασιζόμενοι πάντα στα συναισθήματα προς τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Η καθαρά ορθολογική λήψη αποφάσεων θα οδηγούσε σε εντελώς διαφορετικές ενέργειες και, συνεπώς, σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Ποιο είναι το μάθημα για τις eCommerce επιχειρήσεις εδώ;
Οι πελάτες λιανικής λειτουργούν ακριβώς όπως οι ήρωες του Star Wars. Μπορεί να λένε πως οι αποφάσεις τους είναι καθαρά ορθολογικές, αλλά οι περισσότερες από αυτές λαμβάνονται με βάση τα συναισθήματά τους τη δεδομένη στιγμή. Προκαλέστε, λοιπόν, τα συναισθήματα των πελατών σας για να τους οδηγήσετε σε κάποια επιθυμητή δράση.

2. Βοηθήστε τους πελάτες σας να ανακαλύψουν την Force μέσα τους

Ο Luke ξεκίνησε ως ένας ανήσυχος νεαρός που βαριόταν τη ζωή στο αγρόκτημα του θείου του και λαχταρούσε λίγη περιπέτεια. Ο Obi-Wan είδε πολλά περισσότερα μέσα του και τον βοήθησε να ανακαλύψει τον σκοπό του. Και ο Yoda, παρά τις αρχικές του αμφιβολίες, έκανε το ίδιο. Με την βοήθεια αυτών των δύο ηρώων ο Luke μπόρεσε να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές του ως Jedi.
Ποιο είναι το μάθημα για τις eCommerce επιχειρήσεις εδώ;
Παρομοίως, λοιπόν, και οι πελάτες σας έχουν στόχους που προσπαθούν να πετύχουν και προβλήματα που προσπαθούν να λύσουν. Ένας έξυπνος πωλητής οφείλει να τους υποστηρίξει. Αν οι πελάτες σας θέλουν να αγοράσουν προϊόντα καθαρισμού, βοήθηστε τους να αισθανθούν καλά που διατηρούν το σπίτι τους όμορφο & υγιές. Η διατροφή τους καταρέει; Βοηθήστε τους να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να είναι έτοιμοι για το γάμο της κόρης τους. Χρησιμοποιήστε το ευρύτερο πλαίσιο αυτού που προσπαθούν να πετύχουν οι πελάτες σας στη ζωή τους για να τους βοηθήσετε να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.
Obi Wan And Luke 1, Best Cybernetics

3. Γίνετε περισσότερο ευέλικτοι

Ο BB-8, το τελευταίο droid που εισήχθη στο σύμπαν του Star Wars, ακολουθεί τα βήματα του R2-D2 ως ένα ευέλικτο & πολυλειτουργικό wingman ρομπότ. Χρειάζεστε χώρο για αποθήκευση μυστικών μηνυμάτων; Έναν ευπροσάρμοστο γάντζο; Ένα προβολέα ολογραμμάτων; Ένα ωραίο & επώδυνο εργαλείο για ηλεκτροσόκ; Αυτά τα droids τα έχουν όλα. Και ο νέος κυλιόμενος σχεδιασμός του BB-8 τον κάνει ακόμα πιο γρήγορο και ευκίνητο από τους προκατόχους του.
Ποιο είναι το μάθημα για τις eCommerce επιχειρήσεις εδώ;
Τα droids, λοιπόν, είναι κατασκευασμένα για να είναι ευέλικτα. Πολλές eCommerce επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από μια τέτοια προσέγγιση, όσον αφορά την αρχιτεκτονική των συστημάτων τους. Πάρα πολλές σύγχρονες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται από παλαιολιθικά συστήματα, τα οποία εμποδίζουν τις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν γρήγορα στις δυναμικές συνθήκες της αγοράς και στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους (βελτιστοποίηση για mobile συσκευές π.χ.). Μια τεχνολογική αρχιτεκτονική που είναι πιο αρθρωτή & λειτουργικά ευέλικτη μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τις σύγχρονες φιλοδοξίες των επιχειρήσεων.

4. Δημιουργήστε μια κοινότητα

Διαβάστε τις ιστορίες των αληθινών fans του Star Wars καθώς τις μοιράζονται στο διαδίκτυο ή ακούστε τις καθώς περιμένετε μαζί τους στη σειρά για μια ακόμα προβολή της αγαπημένης σας ταινίας. Μιλούν για την πρώτη φορά που είδαν το Star Wars με τους φίλους ή τους γονείς τους ή για το όταν εισήγαγαν τα παιδιά τους στον κόσμο του Star Wars για πρώτη φορά. Ακούστε τον ενθουσιασμό & το πάθος που αναδύεται από αυτές τις αναμνήσεις. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη μαγεία των ταινιών, αλλά και στις κοινές εμπειρίες & αναμνήσεις που δημιουργούν αυτές. Οι αναμνήσεις και η αίσθηση της κοινότητας ενισχύονται με κάθε online forum ή συνέδριο.
Ποιο είναι το μάθημα για τις eCommerce επιχειρήσεις εδώ;
Η Disney έχει τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας κοινών εμπειριών & κοινότητας και αυτό βοήθησε στην τεράστια επιτυχία της. Βρείτε τρόπους που επιτρέπουν στους πελάτες σας να επικοινωνούν μεταξύ τους και δημιουργήστε μια κοινότητα γύρω από το brand σας.

5. Δημιουργήστε έξυπνες συμμαχίες

Οι επαναστάτες στο Star Wars είναι ένα μίγμα ανθρώπων/πλασμάτων από διάφορους πλανήτες κατά μήκος του γαλαξία που έχουν ένα κοινό στόχο: να νικήσουν την Αυτοκρατορία. Ένα κοινό πάθος τροφοδοτεί την επική τους αποστολή και τις πολλές εξαιρετικές διαστρικές μάχες.
Μιλώντας για κοινά πάθη, googlάρετε “Star Wars fan fiction” και θα βρείτε περισσότερα από 12 εκατομμύρια αποτελέσματα. Όχι μόνο οι fans γράφουν τις δικές τους ιστορίες με βάση τους αγαπημένους τους χαρακτήρες, αλλά δημιουργούν τα δικά τους κοστούμια & droids και γυρίζουν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους.
Ποιο είναι το μάθημα για τις eCommerce επιχειρήσεις εδώ;
Ενθαρρύνετε τον θαυμασμό των πιο αφοσιωμένων πελατών σας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Χρησιμοποιήστε τη συν-δημιουργία για να προσελκύσετε νέους θαυμαστές και να ενισχύσετε την αφοσίωσή τους.
5508ab7d2a3c1304a2a5f31bb4e1c1b0 700 1 1, Best Cybernetics

6. Αγκαλιάστε τη δύναμη της ιστορίας

Όσοι απόλαυσαν το τελευταίο έπος του Star Wars το επαινούν, γιατί το νιώθουν νέο & ταυτόχρονα οικείο. Όσοι το μίσησαν, παραπονιούνται ότι παρα ήταν οικείο. Οι ιστορίες των Rey & Fin, όπως αυτές του Luke & του Han προηγουμένως, ακολουθούν μια κλασική πορεία: ο ήρωας ζει μια φυσιολογική ζωή, ώσπου έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσει μια πρόκληση. Αρχικά αντιστέκεται σε αυτήν, μάχεται τον εχθρό του, ξεπερνά την πρόκληση, αναδεικνύεται νικητής και αλλάζει μέσα από αυτή την εμπειρία.
Ποιο είναι το μάθημα για τις eCommerce επιχειρήσεις εδώ;
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ιστορίες εδώ και χρόνια. Το συναίσθημα, η δράση και ο μύθος είναι πολύτιμα για τη διατήρηση της προσοχής και την ανταλλαγή εμπειριών. Μπορείτε και εσείς να δημιουργήσετε μια ιστορία για να προσφέρετε μια ακόμα πιο ελκυστική εμπειρία στους πελάτες σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Χρησιμοποιήστε την ιστορία σας για να εμπνεύσετε τους πελάτες σας και να τους μετατρέψετε από επισκέπτες σε αγοραστές.


Δεν χρειάζεται να είστε Jedi Master για να εφαρμόσετε αυτές τις ιδέες στην πράξη, αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε έναν αξιόπιστο οδηγό. Η ομάδα της Best Cybernetics είναι ο ιδανικός συνεργάτης που χρειάζεστε για να ανεβάσετε το επίπεδο της eCommerce επιχείρησής σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και, όπως θα έλεγε ο Yoda:

“Brands we create & promote, businesses we grow, sales we lead and effectiveness & success we ensure”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.