7 Οκτωβρίου, 2018 Best Cybernetics

The Hobbit: 3 μαθήματα Content Marketing από την διάσημη τριλογία

Όσοι γνωρίζετε την ομάδα της Best Cybernetics (και πόσο μάλλον εμένα) ξέρετε για την τρέλα που έχουμε με το “LOTR” & το “The Hobbit”. Κάθε φορά που βλέπω αυτές τις δύο τριλογίες, όχι μόνο ταξιδεύω στον μαγικό κόσμο του J.R.R. Tolkien, αλλά παίρνω και μερικά σημαντικά μαθήματα. Στο σημερινό μου άρθρο, την τιμητική του έχει το Content Marketing.
Το studio που ανέλαβε την προώθηση της τριλογίας “The Hobbit” έδωσε μεγάλη σημασία στο Content Marketing, κι αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της. Είσαι έτοιμος, λοιπόν, να διαβάσεις 3 μαθήματα Content Marketing που μπορεί να δώσει η τριλογία σε κάθε brand; Even the smallest person can change the world…

1. Να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά

Η δημιουργία & προώθηση ενός trailer, είναι συνήθως η πρώτη (δυνατή) ενέργεια που κάνουν τα studios για να προωθήσουν την ταινία στο target group τους. Η ιδέα πίσω από το trailer, είναι να δώσουν στο κοινό μια πρώτη γεύση για την ιστορία, τα ειδικά εφέ, τα γέλια, τις συγκινήσεις κ.λπ., που θα λάβουν χώρα στην ταινία. Με αυτόν τον τρόπο, χτίζουν την ένταση και δημιουργούν το απαραίτητο momentum γι’ αυτήν.
Εσύ, ως επιχειρηματίας, προτείνω να κάνεις ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να φαντάζεσαι τα videos που δημιουργείς, για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, περισσότερο ως trailers παρά ως διαφημίσεις. Η ουσία αυτών των videos δεν είναι να δημιουργήσουν κάποια πώληση, αλλά να ανοίξουν την όρεξη του κοινού σου για ό,τι έρχεται.

2. Δημιούργησε μια landing page

Μην βιαστείς να πεις “Ααα, εγώ το κάνω ήδη αυτό”, γιατί θα κάνεις λάθος. Υπάρχουν 2 βασικές διαφορές μεταξύ του τρόπου που τα studios χρησιμοποιούν τα landing pages σε σχέση με τους marketers. Αντί να δημιουργήσουν early birds εισιτήρια ή να ωθήσουν τον χρήστη να κάνει εγγραφή στο newsletter τους, προτιμούν:

  • να δώσουν εργαλεία στους χρήστες για να θυμούνται την ταινία
    Τα studios προσφέρουν άπειρο υλικό για τον χρήστη, όπως ringtones & screensavers, ώστε να είναι δύσκολο να ξεχάσει τον ερχομό της ταινίας.
  • να δώσουν υλικό για word-of-mouth marketing
    Μέσω της χρήσης του trailer ή των backstage σκηνών, τα studios δίνουν στου χρήστες την ευκαιρία να μοιραστούν με τους φίλους τους περιεχόμενο από την ταινία.

Το μάθημα εδώ είναι να δημιουργήσεις μια landing page που θα επιτρέπει και θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των εν δυνάμει πελατών σου. Μέσω αυτής της σελίδας, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις hype και να δώσεις το απαραίτητο υλικό στους χρήστες για να επιστρέψουν και να αγοράσουν, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, σε δεύτερη φάση.

3. Χρησιμοποίησε όλα τα διαθέσιμα media

Τα studios κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να έχουν όσο το δυνατόν νωρίτερα θετική κάλυψη από τα media, σε περιοδικά ή εκπομπές. Η κύρια τακτική που χρησιμοποιούν είναι το “press junket”. Πρόκειται για μια εκδήλωση, στην οποία δημοσιογράφοι & κριτικοί ταινιών μεταφέρονται σε μια ειδική τοποθεσία για μια ημέρα (ή ένα σαββατοκύριακο) γεμάτη συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της ταινίας.
Οι περισσότεροι marketers, όταν σχεδιάζουν την Content Marketing στρατηγική του brand τους, αφοσιώνονται ΜΟΝΟ στη δημιουργία περιεχομένου από αυτούς. Ξεχνούν, όμως, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο: το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους άλλους. Οι ίδιοι οι καταναλωτές, τα blogs ή τα MME, μπορούν να μας βοηθήσουν να προωθήσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσία μας, δημιουργώντας το δικό τους περιεχόμενο. Φρόντισε να το χρησιμοποιήσεις σωστά!


Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μαθήματα που τα studios που προώθησαν το “The Hobbit” μπορούν να μας δώσουν. Ελπίζω οι μικρές αυτές συμβουλές να μπορέσουν να σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις την Content Marketing στρατηγική του brand σου.
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Content Marketing ή να χτίσουμε μαζί την στρατηγική του brand σου, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Οι #DigitalSuperheroes είναι πάντα δίπλα σου, έτοιμοι να εκτοξεύσουν την αναγνωρισιμότητα του brand σου.

 Συγγραφέας άρθρου: Θ. Παυλόπουλος 

 

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.