7 Ιανουαρίου, 2021 George

Τι χρειάζεται για να ανοίξω ένα eshop;

Αποφασίσατε να αναπτύξετε online εμπορική δραστηριότητα και δεν ξέρετε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε; Μην αγχώνεστε, η Best Cybernetics είναι εδώ για εσάς. Ετοιμάσαμε ένα σύντομο οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα στάδια της έναρξης και κατασκευής του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για online πωλήσεις.
Η κατάλληλη προετοιμασία & ο προσεκτικός σχεδιασμός είναι απαραίτητα στοιχεία αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας του eshop σας. Στο ξεκίνημα είναι σημαντικό να έχετε στην διάθεσή σας ένα αναλυτικό business plan, το κατάλληλο budget, μια ομάδα συνεργατών (λογιστές, συμβούλους, τμήμα marketing, κ.λπ.) και ένα Digital Agency που θα βοηθήσει στο τεχνικό κομμάτι του eshop (ανάλυση, υλοποίηση, υποστήριξη, κ.λπ.).
Τα πιο σημαντικά στάδια κατά τη διαδικασία της δημιουργίας & έναρξης ενός νέου eshop είναι τα εξής:

1.  Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας

Για όσους έχετε ήδη επιχείρηση τα πράγματα είναι εύκολα, αφού έχετε ήδη κάνει έναρξη. Απλά, ενημερωθείτε από τον λογιστή σας εάν πρέπει να προστεθεί κάποιος επιπλέον ΚΑΔ (δεν υπάρχει συγκεκριμένος ΚΑΔ ηλεκτρονικού εμπορίου). Ο ΚΑΔ, όπως συμβαίνει και με το φυσικό κατάστημα, καθορίζεται από το εμπορικό αντικείμενο της επιχείρησης.
Για όσους δεν έχετε επιχείρηση, θα πρέπει να δημιουργήσετε προκειμένου να μπορείτε να εκδίδετε τα απαραίτητα παραστατικά.
Όσον αφορά την έδρα της επιχείρησης, το πλεονέκτημα του eshop είναι ότι η ύπαρξη φυσικού καταστήματος δεν είναι απαραίτητη. Χρειάζεται μόνο μια “αποθήκη”, απ’ όπου θα διακινείτε τα προϊόντα σας και θα αποτελεί τη νόμιμη έδρα της εταιρείας σας.

2.  Νομική κάλυψη

Προσπαθήστε να αποφύγετε το copy-paste των νομικών κειμένων από τα eshop των ανταγωνιστών σας (όροι χρήσης, GDPR, κ.λπ.). Διαθέστε ένα μικρό budget για την πρόσληψη ενός εξειδικευμένου νομικού σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, προκειμένου να σας προετοιμάσει κατάλληλα.
Όσον αφορά την νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των eshop και τις online πωλήσεις, το βασικό νομικό πλαίσιο λειτουργίας καθορίζεται από την Οδηγία “2000/31/ΕΚ”. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο GRECA (Greek e-Commerce Association).
Xl 2016 Gavel Keyboard 1 1, Best Cybernetics

3. Κατασκευή & υποστήριξη του eshop

Η επιλογή του κατάλληλου Digital Agency που θα αναλάβει την κατασκευή του eshop σας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Φροντίστε το ξεκίνημά σας να γίνει με σωστή προετοιμασία, έχοντας κοντά σας εξειδικευμένους & έμπειρους τεχνικούς συνεργάτες. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που θα επιλέξετε πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Μακροχρόνια εμπειρία στην δημιουργία eshop
  • Πλούσιο πελατολόγιο
  • Εξειδίκευση & τεχνογνωσία σε ανάπτυξη λογισμικού integration για μελλοντικές διασυνδέσεις (π.χ. ERP, CRM, analytics, μεταφορικές, συστήματα πληρωμών, συστήματα προμηθευτών κ.λ.π.)

Η ομάδα της Best Cybernetics, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας & εξειδίκευσης στο e-Commerce, υπόσχεται μοναδικές λύσεις και γρήγορα αποτελέσματα. Δείτε περισσότερα για εμάς ΕΔΩ.

4. Επιλογή courier

Υπάρχουν αρκετές μεταφορικές εταιρίες στην Ελλάδα. Οι πιο αξιόπιστες όμως είναι οι εξής: ACS Courier, Γενική Ταχυδρομική, ΕΛΤΑ Courier, DHL & Speedex.
Ορισμένα από τα κριτήρια επιλογής (πέρα από το κόστος) που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι τα εξής:

  • Η αξιοπιστία
  • Ο γεωγραφικός χώρος που καλύπτει πανελλαδικά
  • Οι δυσπρόσιτες περιοχές & το κόστος κάλυψής τους
  • Το κόστος παράδοσης στο εξωτερικό
  • Οι χρόνοι παράδοσης
  • Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των αποστολών
  • Η διαχείριση & το κόστος των επιστροφών

Φροντίστε να επιλέξετε σωστά τον συνεργάτη σας, καθώς η αξιοπιστία του brand σας εξαρτάται και από αυτούς.
Untitled 1 1 1, Best Cybernetics

5. Τρόποι πληρωμής

Ένα ολοκληρωμένο eshop θα πρέπει να διευκολύνει τους πελάτες του παρέχοντάς τους διάφορες επιλογές για τον τρόπο πληρωμής.  Οι τρόποι πληρωμής διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες:
Online πληρωμές: είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές που γίνονται εξ ολοκλήρου μέσα από το eshop. Δημοφιλή συστήματα πληρωμών στην Ελλάδα είναι τα συστήματα των Ελληνικών τραπεζών (π.χ. winbank της Πειραιώς) και τα gateways όπως το PayPal & το Viva Wallet.
Offline πληρωμές: είναι αυτές που πραγματοποιούνται εκτός του eshop. Παρότι είναι πιο χρονοβόρες, παραμένουν δημοφιλείς επιλογές στην Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες καταναλωτές τις προτιμούν ως πιο «ασφαλή» μέθοδο. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι με κατάθεση σε τράπεζα & με αντικαταβολή.
Αναλυτικότερες πληροφορίες για την διαδικασία της σύνδεσης του eshop σας με το σύστημα πληρωμών θα λάβετε από την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του.


Αυτά είναι τα κυριότερα βήματα που χρειάζεται να κάνετε αν θέλετε να αναπτύξετε online εμπορική δραστηριότητα και να προχωρήσετε σε online πωλήσεις.
Η ομάδα μας είναι διατεθειμένη να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες και να σας βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδικασιών. Αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας και ο εκπρόσωπός μας θα φροντίσει να λύσει κάθε σας απορία & να σας καθοδηγήσει σωστά.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.