3 Ιουνίου, 2017 Best Cybernetics

Website Design: WordPress VS Custom CMS

Στην ψηφιακή εποχή, το να διαθέτει ένα brand online παρουσία, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν στη δημιουργία μιας online παρουσίας. Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσεις το brand σου σε δυνητικούς πελάτες. Η ιστοσελίδα σου πρέπει να αντιπροσωπεύει το brand σου, παρέχοντας κάτι “πολύτιμο” στους επισκέπτες της.
Ένα CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου), λοιπόν, σου δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείς το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σου. Ιδανικά, το CMS θα διευκολύνει την προσθήκη & ενημέρωση περιεχομένου, ακόμα κι αν δεν είσαι προγραμματιστής. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείς να ελέγχεις το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην ιστοσελίδα σου.
Όμως, ποιο CMS είναι ιδανικό για σένα;

Custom CMS

Το custom CMS θα δημιουργηθεί ειδικά για το brand σου. Οπότε μην φοβηθείς να το παρακάνεις με τις δυνατότητες ή τις λειτουργίες του. Εάν οι ανάγκες σου υπερβαίνουν τη λειτουργικότητα των ήδη υπάρχουσων λύσεων (π.χ. WordPress ή Drupal), τότε σίγουρα θα χρειαστεί να εξετάσεις και αυτή την προοπτική.

Πλεονεκτήματα:

 1. Ευελιξία
  Ο προγραμματιστής που θα προσλάβεις για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου μπορεί να κάνει τα πάντα. Με το WordPress, όμως, ο σχεδιαστής υποχρεώνεται να “πατήσει” πάνω σε κάποιο template, γεγονός που τον περιορίζει αρκετά. Ενώ η χρήση των template κάνει τον προγραμματισμό ευκολότερο, δεν θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές σου, σε αντίθεση με ένα custom CMS.
 2. Ταχύτητα
  Δεδομένου ότι το custom CMS έχει δημιουργηθεί για να κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, δεν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία για να το επιβραδύνουν. Ο κώδικας μπορεί να βελτιστοποιηθεί, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις μοναδικές ανάγκες του brand σου, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα της ιστοσελίδας.
 3. Ευκολία στη χρήση
  Οι χρήστες βλέπουν μόνο ό,τι χρειάζεται να δουν για να κάνουν τη δουλειά τους. Οι συνεργάτες σου μπορούν να μάθουν γρήγορα να το χρησιμοποιούν, που σημαίνει ότι μπορείς να αφιερώσεις λιγότερο χρόνο στην εκπαίδευση και περισσότερο χρόνο χρησιμοποιώντας τo.
 4. Υποστήριξη
  Η δημιουργία ενός custom CMS συνήθως σημαίνει ότι θα έχεις in-house υποστήριξη από προγραμματιστές που κατανοούν ακριβώς το τι χρειάζεται η επιχείρησή σου. Επομένως, τα προβλήματα επιλύονται γενικά εντός λίγων ωρών.

Μερικές σκέψεις:

 1. Κόστος
  Όπως θα περίμενες, ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας που βασίζεται σε custom CMS θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο από μια ιστοσελίδα που βασίζεται σε WordPress. Η δημιουργία ενός custom CMS απαιτεί έναν αρκετά έμπειρο & ταλαντούχο επαγγελματία.
 2. Υλοποίηση
  Ο σχεδιασμός μιας custom ιστοσελίδας απαιτεί περισσότερο χρόνο. Είναι μια αρκετά μεγάλη επένδυση χρόνου & χρήματος.
 3. Πρόσθετα εργαλεία
  Σε αντίθεση με το WordPress, όλα τα πρόσθετα εργαλεία θα πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή για να ταιριάζουν στο ειδικά προσαρμοσμένο CMS της ιστοσελίδας σου. Αυτά θα μπορεί να τα υλοποιήσει μόνο ο προγραμματιστής που έχει αναλάβει την ιστοσελίδα σου. Διαφορετικά, θα πρέπει να εκπαιδεύσεις μια ομάδα πάνω στο custom CMS σου για να μπορέσουν να το κατανοήσουν και να προχωρήσουν στην δημιουργία των πρόσθετων.

Tha Sto Ftiaksw Egw 1, Best Cybernetics

WordPress CMS

Το WordPress διαθέτει περίπου το 4,5% των ιστοσελίδων παγκοσμίως! Αυτό και μόνο, λέει πολλά.

Πλεονεκτήματα

 1. Κόστος
  Ως CMS ανοιχτού κώδικα, το WordPress είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Θα πρέπει, όμως, να πληρώσεις για τη φιλοξενία και τη δημιουργία ενός domain name. Επίσης, υπάρχουν μερικά πρόσθετα εργαλεία, καθώς και κάποια templates, που προσφέρονται επί πληρωμή. Επομένως, το κόστος ποικίλλει, ανάλογα με τις λειτουργίες που θέλεις να έχει η ιστοσελίδα σου.
 2. Εύκολο στη χρήση
  Δεν χρειάζεται να είσαι προγραμματιστής για να χρησιμοποιήσεις το WordPress. Μπορείς να ενημερώνεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου, χωρίς την βοήθεια κάποιου προγραμματιστή, αλλά η πλήρης αξιοποίησή του χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης.
 3. Πρόσθετα εργαλεία
  Το πλήθος των διαθέσιμων & δωρεάν εργαλείων του WordPress, σου επιτρέπει να δημιουργήσεις μια πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα για οποιαδήποτε επιχείρηση ή σκοπό.

Μερικές σκέψεις:

 1. Ταχύτητα
  Το WordPress είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό CMS και μια επαγγελματική εταιρεία φιλοξενίας, όπως η Best Cybernetics, μπορεί να εκτοξεύσει την ταχύτητά μιας WordPress ιστοσελίδας. Ο κώδικάς του, όμως, είναι γραμμένος για να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Αυτό το πετυχαίνει με την συσσώρευση πολλών πόρων και είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει μείωση στην ταχύτητα της ιστοσελίδας σου.
 2. Λειτουργικότητα
  Το WordPress διαθέτει αμέτρητα πρόσθετα εργαλεία γενικού περιεχομένου, όπως για την υλοποίηση SEO ή για τη δημιουργία φορμών επικοινωνίας. Δεν διαθέτει όμως εργαλεία για πιο εξατομικευμένες ή πιο προηγμένες απαιτήσεις και αυτό μπορεί περιορίσει τον σχεδιασμό σου.

Poso Kanei 1, Best Cybernetics


Ποιο είναι ιδανικό για εμένα; 

Προτού προχωρήσεις σε κάποια μεγάλη απόφαση σχετικά με το CMS που θα επιλέξεις κατά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου, θα πρέπει να αξιολογήσεις τις ανάγκες της επιχείρησής σου. Πόσο μεγάλη είναι η επιχείρηση; Πόσους επισκέπτες εκτιμάς πως θα έχεις καθημερινά; Ποιο είναι το budget που διαθέτεις; Πόσο γρήγορα χρειάζεσαι την ιστοσελίδα;
Αν προβληματίζεσαι ακόμα για το ποιο είναι το κατάλληλο CMS για την ιστοσελίδα σου, οι #DigitalSuperheroes, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, είναι εδώ για να σε βοηθήσουν. Επικοινώνησε μαζί μας και θα φροντίσουμε να σου προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση για τις αναγάκες της επιχείρησής σου.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.